מתיחות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

21/11/2015 | 12:40 | מאת: דניאל

שלום רב, יש לי מבנה כתפיים רחב וגם חוסר גמישות יחסי במפרק הכתף והשכמות.. האמת שאני לא מרבה לבצע מתיחות כי איני רואה שיפור טווח בכך, אך האם למרות שאיני רואה שיפור בטווח יש בכך תועלת למניעת חוסר איזון בין שרירים או תנועות של פיצוי במפרקים אחרים?

ראשית, לרוב ניתן לשפר את טווח התנועה בכתף באמצעות תרגילי גמישות מתאימים. מתיחות סטנדרטיות אינן מתימרות לשפר טווחים. למתיחות שריריות יש תפקידים נוספים במהלך האימון, הן מכינות את השריר עצבית לטווח התנועה בזמן התרגיל, מונעות פציעות והפעלה של רפלקס מתיחה מוקדם מדי, הן מאפשרות זרימת דם טובה יותר לאיבר ומאפשרות לסיבי השריר להסתדר טוב יותר לביצוע התרגיל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ