תחושת גועל והמערכת המוטורית

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/11/2015 | 12:10 | מאת: פייר רנואר

ראיתי לא מזמן הרצאה שדיברה על כך שכאשר אנחנו רואים איזה משהו המעורר בנו תחושת גועל או סלידה ( כמו מאכל מקולקל, או אפילו ציור ממש מכוער לחובבי האמנות) , אז נדלקים במוח איזורים מסויימים ובינהם גם המערכת המוטורית. כחלק מפרשנות זה שהאדם רוצה להסתלק משם, אז הוא כבר בהיכון.. רציתי לשאול אם ניתן להשתמש בתחושות כאלה ואחרות כמגבירות את האנרגיה ואת הפעילות של המערכת המוטורית? די ידוע נגיד שכעס מעורר יותר לפעולה, אך האם גם גועל, השתאות, אדישות , אהבה, פחד, געגוע, סקרנות, מבוכה ועוד.... ?? :-)

כל רגש שמעורר את המערכת הסימפתטית (שפועלת בזמן שאדם דרוך או במצוקה) מעוררת גם אזורים מוטוריים שמכינים את הגוף לפעולה. לכן ספורטאים בתחום ענפי הכוח והרמת המשקולות נוהגים לדמיין מצבים שמעוררים רגש מסוג זה על מנת לגייס יותר יחידות מוטוריות ויותר כוח.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ