גיד קופץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/03/2015 | 15:27 | מאת: תומר

היי, לפעמים בתרגיל המערב את הטרייספס יש לי "קפיצה" של מפרק המרפק רק בצד שמאל. אמרו לי שזה גיד שקופץ ממקומו. זה לא כואב אך מרגישים בקפיצה הזו. אם כן למה זה מופיע רק בצד אחד ולא בשניהם, זה גם מופיע לפעמים רק בכתף אחת... זה קשור לחוסר סימטריה שנובעת מגמישות כלומר יד אחת יותר גמישה מהשנייה? הארכה ושמירה על גמישות מיטבית של המפרקים יכולה למנוע קפיצות של הגיד? אם כן אז מה עוד?? תודה!

מצב של גיד המתכך ברקמה במרפק כמו גם בכתף (אימפינג'מנט) הוא מצב שכיח, שנגרם בדרך כלל בגלל עיבוי של מעטפת הגיד כתוצאה מדלקת כרונית. רצוי להמנע מהמצב, כדי לא להחריף את הדלקת ולגרות את המקום ולעבוד בטוויחי תנועה מצומצמים יותר.

30/03/2015 | 23:51 | מאת: תומר

אם הקפיצה של הגיד מתרחשת רק בכיווץ האקצנטרי, עדיין זה מהווה בעיה?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ