לחיצת כתפיים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

25/03/2015 | 01:54 | מאת: אלי

היי חורש, בתרגיל של לחיצת כתפיים מתבצעת גם רוטציה לטרלית והרחקה של השכמות, וזאת ע"י המשור הקדמי וחלקו העליון+ תחתון של הטרפז. במקרה ומגיע לי מתאמן שהוא חזק מאוד אך בתרגיל הזה ספציפית הוא קצת מקרטע, ואני יודע שהגמישות שלו היא לא טובה, יכול להיות שזה בגלל שרירי משור קדמי / טרפז קצרים ולכן תהיה הפרעה ברוטציה לטראלית בשכמה?? יכול להיות שלא הבנתי נכון, אבל יש צורך בסיבוב לטראלי תקין וחופשי בשביל שהזרועות יוכלו להזדקף עד למעלה, מבלי ששרירים מקוצרים יפריעו להם.. אם כן , כיצד ניתן להאריך את השרירים הללו? ישנם תרגילים ייחודיים? .. מקווה שהבנת אותי, אם לא אכתוב שוב ברור יותר, תודה:)

הסרטוס אנטריור והטרפז, אכן מסייעים בתרגיל של דחיקת כתף מעל גובה הראש, אפשר שקיצור שלהם או של שרירים אחרים (בחזה)יכולים להגביל את טווח התנועה בכתף ולהקשות על יישור הזרוע בדחיקת כתפיים. הדרך הפשוטה והיעילה למתוח אותם היא פשוט להיתלות עם הזרועות על מתח.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ