כאבים בבית שחי שרמזו לי שקשורים לפציעת גב

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/05/2014 | 19:38 | מאת: שחר

חורש שלום. לפני שנתיים נסעתי למעיין והיה שם חבל תלוי מעץ. קפצתי ממקום גבוה ובזמן תפיסת החבל נתליתי עם כל המשקל שלי כאשר הידיים שלי מתוחות עד הסוף כלפי מעלה, מה שגרם לי למתיחה כפי שאתה מדמיין. מאז כשאני מנסה לעשות כושר (וגיליתי שיתכן וזה קשור לתרגילי גב), אני חווה כאבים שמגיעים תמיד ביום שאחרי ולא מיד, ב-2 צידי הגוף באיזור בית השיחי (קרוב לצלעות) וביד האחורית אך בחלק שהכי קרוב לבית השחי. 1. אני לא יודע למי לפנות כדי לפתור את הבעיה וכבר עברו שנתיים. 2. ניסיתי בחדר כושר לעבוד תקופה על המשקלים הכי קלים שאפשר ולאט לאט להתקדם אך עדיין הרגשתי כאבים.אך הכאבים המשיכו. אודה לעצתך.

שחר, אפשר שיש שיוך לאותו אירוע של מתיחת יתר ואם ניסית לעבוד במשקלים קלים מאוד ובטווח תנועה מוגבל, סביר שכדאי לבדוק את המקום ולהתאים את הפעילות והתרגילים שאתה מבצע. אני מציע לפנות למכון שעוסק ברפואת ספורט ופיזיותרפיה באיזור המגורים שלך. נשמח לסייע לך אם אתה מגיע לאזור ירושלים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ