תסמונת המדורים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/05/2014 | 21:18 | מאת: דניאל

שלום יש לי נטיה לכאבי שוקיים במאמץ, כמו כן השרירים בשוקיים מאסיביים, נפוחים, ונוקשים, בעיקר הקדמיים, אני חש כבדות ומלאות בשוקיים. בעבר הייתי אצל רופא כף רגל שחשד בתסמונת המדורים (מיפוי עצם היה תקין), אך לא טיפלתי בזה. רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות, אני מתנצל מראש על האריכות. 1. האם יש טעם לבצע בדיקת לחצים במדורים בשוקיים אם אני ממילא חושש מאופציה ניתוחית? 2. האם יש אופציה טיפולית שאינה ניתוחית? 3. האם אפשר לחיות עם זה ללא טיפול או שזה גורם לנזק? 4. האם התופעות הללו זה אינדיקציה להימנע מפעילות אירובית דוגמת הליכה מהירה? או שזה רק עניין של תחושה ואם אני מסוגל לבצע, אז אפשר? 5. במידה ויש חסימה של כלי דם כתוצאה מהתסמונת, אני אמור להרגיש בכך? יש דרך לדעת? 6. אלו אופציות ניתוחיות יש? האם יש אופציה לפרסקופית/אנדסקופית? (מן הסתם זה פחות טראומטי, החלמה מהירה, כאבים פחותים), והאם זה יעיל באותה מידה? 7. לאיזה תחום באורטופדיה זה שייך (בעיות שוקיים ותסמונת המדורים בשוקיים)? סליחה על האריכות, ותודה מראש על התגובה

המאמר הבא נותן תשובות לרוב שאלותך: http://www.ima.org.il/harefuah/ViewArticle.aspx?aId=3283 ישנם פתרונות לא ניתוחיים לתסמונת המדורים, הם בדרך כלל יהיו יעילים, פרט למקרים קשים. הם כוללים תרגול ממושך לשרירים לשיפור זרימת הדם בגפיים, עיסוי ופיזיותרפיה. תסמונת המדורים פוגעת באיכות החיים והמנעות מפיתרון ובדרך כלל אינה מסוכנת.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ