step up

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

21/04/2014 | 05:38 | מאת: דני

שלום למנהל הפורום. אני בן 20 מתאמן בחדר כושר על מנת לעלות מסה. עד היום הייתי מבצע סקואט משקל גבוה עם מוט,ודדליפט. ביקשתי מהמדריך שיתן לי תרגיל אחר כדי לגוון, הוא נתן לי לבצע עליה על ספסל של לחיצת חזה עם משקל ממש נמוך בידיים. לאחר מספר חזרות הדופק היה ממש גבוה. רציתי לדעת איך זה שבתרגיל הזה הרבה יותר קשה לשרירי הרגליים מאשר תרגיל הסקוואט עם משקל של כמעט 90 קילו? 2.מדוע לדעתך לאחר התרגיל גם הדופק עלה יותר מאשר תרגיל הסקוואט והדדילפט וגם מדוע הזעתי כל כך הרבה אחרי התרגיל כי אני בדרך כלל לא מזיע לאחר תרגילים בחדר הכושר. תודה רבה לך

שלום, ראשית בכל פעם שתבצע תרגיל חדש, רמת המאמץ תהיה גבוה יותר עד שתסתגל לביצוע של התרגיל, כי מדובר בגירוי לא מוכר לגוף. שנית, מדובר בתרגיל שמערב אחוז נרחב יותר של שרירי יציבה בנוסף לשרירי הרגליים ומכאן עליית הדופק היחסית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ