עצמות כבדות/ שריר שוקל יותר משומן??

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/02/2014 | 22:55 | מאת: אבי

1) האם קיים מצב בו אדם נראה רזה אך שוקל הרבה בגלל עצמות כבדות? האם עצמות כבדות הם אלו שדחיסות העצם והרכיבים המרכיבים אותה רבים יותר?? 2) והאם באמת שריר שוקל יותר משומן יחסית לאותו הנפח?? 3) האם יש רקמות אחרות הבאות בחישוב משקל הגוף היכולות לשנות את המשקל??(מדי פעם נשקלים אצלי מתאמנים בחדר כושר והם כשהם עולים על המשקל אני מופתע מהיחס בין ממדי הגוף בעל מסת שריר הרבה אך משקלם הנמוך, ומצד שני אנשים שאינם אתלטיים ושריריים אך גם לא עם בטן גדולה ושוקלים לפעמים 10-15 קג יותר..) רוב תודות!!!

21/02/2014 | 12:29 | מאת: חורש

בממוצע עשלד שוקל בין 10% ל- 20% ממסת הגוף. אצל אדם בוגר ממוצע 10 ק"ג. בדרך כלל אצל אנשים עם מבנה רחב יותר גם מערכת שלד מסיבית יותר. משקל השלד הוא אכן פונקצייה של מבנה וצפיפות העצם. לכן משקל השלד אצל שני אנשים בוגרים בלעלי נתוני גובה זהים יכולים להשתנות וליצור שונות של 2-4 ק"ג בין שנ טיפוסי גוף. המשקל הסגולי של שריר אכן גבוה יותר משומן ליטר של שריר שוקל לערך 1080 ג"ר וליטר של שומן ישקול לערך 900 ג"ר, לכן יש הפרש של כמעט 20% בצפיפות החומרים. השונות של משקל בין אנשים שנים תלוייה בנפחי גוף שונים בסטייה של כ- 10%, בגלל שונות של צפיפות ויחס בין רקמות.שינויים במשקל יכולים לנבוע בגלל שינויים במסת שריר , שומ, נוזל ומעט עצם.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ