חוסר יכולת להרזות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/11/2010 | 11:43 | מאת: גל

שלום, אני בן 28, גובה 175 ס"מ ושוקל 95 קילו אני רץ בצורה קבועה 4 פעמים בשבוע ושוחה פעם אחת בשבוע. אני רץ 10 קילומטר 3 פעמים בשבוע ו 20 קילומטר פעם אחת בשבוע ובנוסף שוחה 2 קילומטר בבריכה. אני ברמת כושר גופני גבוה יחסית (דופק במנוחה של 48). ועדיין אני לא מוריד במשקל, אמנם רוב משקלי (הגבוה) הוא שרירים, אך עדיין יש לי רמת שומן גבוהה אשר לא יורדת למרות פעילות גופנית עצימה מאוד ושמירה על תזונה סבירה. האם נגזרה עלי רמת שומן גבוהה בלתי ניתנת להורדה? הרי מבחינת פעילות גופנית אין לי הרבה מה להוסיף (מרחקי ריצה גדולים יותר יהיו לא בריאים לברכיים במשקלי) תודה

גל ראשית, יש לך פרוטוקול פעילות מרשים. בהערכה גסה את שורף כ- 6000 קק"ל בשבוע, כפועל ישיר של הפעילות הגופנית שלך. אנני יודע כיצב מתפלג משקלך בין שרירים לשומן, אולם אני משער שקצב חילוף החומרים שלך במנוחה לא יורד מ- 2200 קק"ל ביום. מכאן שאתה מוציא להערכתי מעל ל- 3000 קק"ל ביום (נוכל להעריך את המספר המדוייק בבדיקה מטבולית). אם תוכל להחזיק מעמד על דיאטה של כ- 2500 קק"ל ביום, תרד כ- 500 גרם בשבוע. להערכתי אתה אוכל יותר. אני ממליץ לך לנסות להוריד את קצב הפעילות (לאזור ה- 60%-70%) ולהאריך את משך הפעילות. לנסות לבצע אימוני רצף ללא שינויים בקצב הריצה ולבדוק היטב את הדיאטה שלך- כמות והתפלגות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ