gastro cnemius

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

03/02/2014 | 14:26 | מאת: דוד

לפני 5 שבועות קרעתי את הראש האמצעי של שריר הגסטרו קנמיוס ברגל ימין במשחק טניס. נחתי 4-5 שבועות וברצוני לחזור לפעילות. יש תרגילים מסוימים שאני צריך לעשות כדי לחזק את השריר? תודה.

אני מניח שמדובר בקרע חלקי ולא עברת ניתוח לשחזור? אם כך, להתחיל אם פעילות מבוקרת לחיזוק השריר ומתיחות לשיפור טווח תנועה. עדיפות לתרגלי שיווי משקל עמידה על רגל אחת, בשלב ראשון ללא דרגות חופש רבות (ללא פיתה.בוסו) חיזוק של השריר בתרגיל מבוקרת ואיטית על קצות האצבעות. בשלב ב' כאשר כבר לא כואב להתחיל תרגילים פונקציונליים, שינויי כיוון וכוח מתפרץ כהכנה לחזרה לאימון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ