צריכת חלבון מועטה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/11/2013 | 23:16 | מאת: שניאור

אני מתאמן בין פעמיים לשלוש בשבוע , ואוכל בריא בעקרון, אך משהו לא ממש ברור לי- כיצד ניתן להגיע לכמות חלבון של 1-1.2 לקג ממשקל גוף?? אני שוקל 80 , המינימום שאצטרך זה 80 קג חלבון ליום. אני אוכל כמות מועטה מזה ובכל זאת בלי עין הרע מתפתח יפה, לא מרגיש חולשה, או ירידה בנפח המוח P-:. באינטרנט תמיד מציינים שאנחנו אוכלים הרבה חלבון מבלי לשים לב , ואף הרבה פעמים עוברים את הסך היומי. אני חושב ומחשב מה אכלתי היום ושוב זה לא מגיע למינימום.. האם אני עד כדי כך חורג מהממוצע? דבר שני זה שבארוחת צהריים עיקרית של חזה עוף מתובל יש 40 ומעלה גרם חלבון, האם לפחות רבע ממנו לא נספג אצלי בגוף?? ארוחות של 25-30 גרם חלבון אפילו לא מגרדות לי את התוספתן ( רק בכדי למנוע סתירה בין דברי, אמנם אני אוכל ארוחות שהסך בהם מעל 30 גרם חלבון, אך זו רק ארוחה עיקרית אחת כזו ביום, וכל השאר סתם דברים קטנים) תודה !!!

שניאור, ללא קשר לאימון, גוף האדם הבוגר, מאבד לא יותר מ- 5-10 ג"ר חלבון בממוצע ליום, כך שאין לך מה לדאוג, גם אם לא הגעת ל- 80 ג"ר. המלצות ה- RDA, מדברות על 0.8 ג"ר חלבון לק"ג, לאדם שתאמן בסדר גודל של 2-3 בשבוע רצוי לעלות את הצריכה ל-1.5 ג"ר לערך. אחת הטעויות שרבים עושים היא שלא לוקחים בחשבון שחלבון קיים גם במוצרי מזון שנחשבים לפחמימות, כמו אורז, פסטה לחם וכיו"צ. עודפי החלבון הופכים לקלוריות להפקת אנרגיה או מאגרי שומן.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ