מדידת לחץ דם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

01/11/2013 | 15:13 | מאת: יוסי

שלום בן 38, עם עודף משקל. בכמה מדידות שביצעתי באופן עצמאי בבית (עם מכשיר אלקטרוני) בסיום הבדיקה הבהב לי בצג הפרמטר של הפרעה בקצב הלב. זה קרה לי גם במדידה רגילה במנוחה (ובמדידה חוזרת כבר לא) וכן קרה לי לאחר פעילות גופנית (הליכה על מכשיר), ואז זה חזר על עצמו שוב ושוב, ובהמשך לא. האם יש סיבה לדאגה ? האם זה בעיה במכשיר ? האם יכול להיות שבאופן כללי לכל אדם יש הפרעות קצב מדי פעם וזה לא בהכרח משמעותי ? תודה

באיזה מכשיר אלקטרוני אתה משתמש? הפרעות בקצב הלב הן תופעה נפוצה, לרוב דורשות מעקב אך אינן מסוכנות, אחדות דורשות טיפול. אני מציע לך לבצע בדיקת א.ק.ג. פשוטה שאפשרית בכל מרפאה ראשונית ולאחר מיכן בהתייעצות מול הרופא המטפל להחליט אם יש צורך בבדיקות קרדיאליות נוספות, כמו ניתור א. ק. ג. של 24 שעות (הולטר) ובדיקת אקוקרדיוגרפיה.

05/11/2013 | 23:53 | מאת: יוסי

מד לחץ דם לזרוע VISOCOR 0M50 שכולל - - התראה לאי סדירות דופק IHB בדיקת אק"ג נכונה רק לאותו הרגע, וככל הנראה אין לי הפרעת קצב קבועה, כי גם במדידת לח"ד ברוב הפעמים לא מהבהב לי הסמל של קצב לב לא סדיר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ