בטא אלנין

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

01/10/2013 | 10:18 | מאת: נדב

מה מצב חורש? רציתי לדעת את דעתך בנוגע לבטא אלנין לפי מה שהבנתי זה בעצם נגזרת של ח. אמינו אלנין שלא ניתן להשתמש בה לבניית תאי שריר משום מה... וצריכה גבוה של כמה גרמים בודדים תורמת באימוני סיבולת על ידי הפיכת חומצת חלב בחזרה לחומצה פרובית בקצב מהיר יותר.. או משהו בסגנון אפשר קצת רקע בנוגע לזה ?וכמובן דעתך? שוב תודה כמו תמיד :-)

שלום נדב, באופן תיאורטי ישנם מספר מחקרים שמצאו כי תיסוף בבטא אלנין משפר ביצועים אנאירוביים, בכך שגורם לעלייה בריכוז של חלבון בשם קארנוניזין. זה בתורו משמש כבופר- חומר שמאפשר לשמור על רמת חומציות קבועה גם כאשר יש עלייה ביוני המימן. לכן בשריר הוא מריד מהשפעות השליליות של עלייה ברמת חומצת החלב ומיכאן משפר ביצועים והתאוששות. לי אין ניסיון אישי או יכולת להעיד אם אכן החומר משפר ביצועים, אבל אני יודע שבריכוזיפם גבוהים הוא יכל לגרום לתחושות נמלול. כמו כן הקולג' האמריקאי לרפואת ספורט- ACSM עדיין לא מכיר בו כתוסף אפקטיבי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ