מרתה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/10/2010 | 16:43 | מאת: מרתה

בתי בת 11.5 מאד שמנה- גובה 152 ומשקל 67 עד לאחרונה היא לא הסכימה לשמוע בכלל על דיאטה ובכל פעם שהזכרתי את הנושא היא כעסה והרגשתי שהיא עושה דווקא. לפני שבועיים היא הסכימה ללכת לדיאטנית ממה שהבנתי הקניטו אותה בכיתה ומישהו העיר שהיא שמנה. הדיאטנית הרכיבה לה תפריט ובינתיים היא משתפת פעולה וכבר ירדה קילו וחצי וזה טוב מאד. אבל עדיין היא לא מוכנה לשום ספורט. האם לדעתכם יש בכלל סיכוי בלי פעילות גופנית שהדיאטה תחזיק מעמד? אני מאד רוצה לעזור לה בכל דרך להחזיק מעמד כי אני יודעת שהיא סובלת מאד

מרתה, אפשר לרזות גם ללא פעילות גופנית, אולם מחקרים מלמדים על יתרון מובהק לטווח זמן ארוך בשילוב עם פעילות גופנית. דיאטה עם מאזן קלורי נמוך, תביא לדילדול המסה השרירית וכן גם לירידה בקצב חילוף החומרים היומי. פעילות גופנית תסייע בשימור מסת השריר, ותמנע עלייה חזרה במשקל. אני ממליץ לשקול מסגרת אימון אינטימית בשלב ראשוני, לדוגמה בשילוב עם מאמנת אישית, ולא עם קבוצתית שעשויה להיות מאיימת יותר לילדה שכבר הושפלה בעבר. עם חיזוקים וקשר אישי טוב זה עשוי להצליח.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ