% דופק בזמן ריצה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/09/2013 | 08:19 | מאת: שירה

אני בת 53 והתחלתי לרוץ לפני כחודשיים. משלבת אימוני כוח וריצה. אני רצה רצוף 4 ק"מ ומוצאת את עצמי רצה ב 85% עד 90% (לפי שעון הדופק שלי) ולפי שאני מבינה זה יותר מידי. מה ה % הרצוי והאם יש לעבור למצב הליכה כאשר הדופק עולה לרמות גבוהות? תודה,

12/09/2013 | 08:12 | מאת: שירה

יש לציין -בדיקה ארגומטרית תקינה (בפברואר). משקל - 70; גובה 170. יש לציין שגם כשהדופק עולה אני לא נאלצת להפסיק לרוץ למרות שקשה ויש מעט קוצר נשימה.

12/09/2013 | 09:57 | מאת: נדב

כמה אופציות 1)הדופק המקסימאלי שלך יותר גבוה ממה שחשבת ואז יכול להיות שאת לא באמת על 85-90% ,אלה פחות 2)הכושר שלך עדיין נבנה והגוף לא רגיל למאמץ החדש,אטם הזמן הכושר ישתפר והגוף יתחיל להוריד את הדופק שלו בזמן המאמץ אז בכול מקרה אין מה לדאוג

17/09/2013 | 00:38 | מאת: חורש

שלום שירה, למרות שלפחות לפי הבדיקה הארגומטרית נראה שאינך בסיכון לבבי, אם העיסוק בפעילות אירובית חדשה עבורך (חודשיים), אני ממליץ להתחיל באופן הדרגתי יותר, להישאר באזור ה70-80% מדופק מרבי עד לבניית סבולת לב ריאה והתאמה גופנית למאמץ. כאשר הפיזיולוגיה הגופנית שלך תסתגל למאמץ, המערכת האוטונומית, האחראית על בקרת הדופק, תאט את קצבי הלב. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ