שאלה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

20/08/2013 | 03:58 | מאת: אבי

כשרשמת שאימוני רגליים מוסיפים לאנשים כוח בדחיקת חזה לעומת כאלו שדחקו חזה ללא רגליים לעומת אלו שגם עושים רגלים וגם חזה, אז הכוונה היא לאימוני כוח מרבי לרגליים עם טווח חזרות נמוך או עליה במסה?

21/08/2013 | 02:41 | מאת: שניאור

אימון כוח מירבי תורם גם ליצירת מסה וכך גם ההיפך .. שרירי הרגליים נחשבים לשרירים הכי גדולים בגוף, לכן אימון שלהם מביא להפרשת הורמונים אנאבוליים המשפיעים על הגוף כולו כמקשה אחת. גם אם תתאמן בכפיפות מרפקים על יד אחת בלבד במשך תקופה, יהיה שיפור מסויים ביד שהושבתה מפעילות , זאת בגלל תאום עצבי בין 2 הידיים .

נכון, כדי להביא לאפקט האנבולי משמעותי של הפרשת הורמוני גדילה, נבצע אימוני הפרטרופיה לפלג תחתון וכדי להביא לשיפור בצד העצבי וגיוס יחידות מוטוריות נבצע אימוני כוח מרבי וכוח מתפרץ.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ