פתרון לכאב ראש

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

17/08/2013 | 11:31 | מאת: עומר

לסבא שלי כואב הראש הרבה פעמים כתגובה למצבים רבים , לפעמים גם הכאב ראש מגיע בלי סיבה שניתן להבין- אני משער שזה בטח יכול להגרם מכמה סיבות משולבות, בינהן מתח, פיקים של לח"ד , עייפות ועוד... האם תרגול של שיווי המשקל + תחושת הגוף במרחב יכול לעזור או להפחית את כאבי הראש? עמידה על רגל אחת במשך זמן מה, צעידה לאורך קו דמיוני בחדר , אולי בהמשך תרגול של יכולת הגוף במרחב, תאום עין יד שכולל מסירת ותפיסה של כדור בכיוונים שונים ועוד.. המחשבה שלי היא שכאשר רכיבים אלו משתפרים הכאב ראש יופיע כתגובה למאמצים מורכבים וקשים יותר, וגם כשהוא יופיע אז עדיין יהיה ביכולתו לתפקד . אשמח לתגובה , תודה!!

לכאבי ראש יכולים להיות גורמים רבים: שינויים בזרימת הדם בראש, שינויים בלחץ הדם, שינויים עצביים, עייפות ל כת הראייה, שינויים במצב חמצון כלי הדם, לחץ בסינוסים ובתעלות ועוד. אני מסכים שפעילות גופנית ושילוב של תרגילי שיווי משקל יכולים לסייע במצבים מסוימים של מעורבות של הרפלקסים האוטונומיים. יחד עם זאת כדאי לנסות לאבחן ולאפיין את המקור לכאבי ראש כדי לבחון אפשריות טיפול.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ