כוח בעת שכרות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/08/2013 | 14:27 | מאת: אלי

יש מצב שאנשים שיכורים נעשים יותר חזקים מאשר הם פיכחים ?? זאת בגלל תחושת כאב עם סף גבוה יותר, חוסר מודעות לנזק עקב מאמץ יתר, אך האם גם שתיית אלכוהול גורמת לעיכוב של נוירונים מעכבים , כלומר להפעלת יותר יחידות מוטוריות וסיבי שריר שבאופן נורמלי לא לוקחים חלק ?? תודה!!

אלכוהול לא מגביר כוח מרבי או גיוס יחידות מוטוריות, אך בהחלט מגביר את הביטחון, מעלה את סף הכאב והתחושה הסובייקטיבית של כוח בלתי מוגבל(אומניפוטנטיות).

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ