קלוריות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

06/08/2013 | 22:29 | מאת: ניסן

חורש שלום היות וחלק ניכר מ הקלוריות שהאדם אוכל נהפכות לחום ולא לאנרגיה האם מה שאומרים לאנשים "אתה שורף 1900 קלוריות ליום" צריך לקחת בערבון מוגבל ולאכול יותר בגלל שלא הכול נהפך לאנרגיה והאם ישנם פעמים שפשוט לא כל האוכל מתעכל כמו שצריך וזו עוד סיבה לאכול יותר

07/08/2013 | 19:13 | מאת: נדב

תקרא קצת על דיאטת אטקינס ניסן שדי מובססת על חלק מהרעיון... דבר ראשון אם זה לא התעכל במלוא סך הקלוריות לא נספגו במלוא. דבר שני כמה אתה שורף ביום ?בדיקת BMR רגילה לפי משקל,גיל,%שומן תשער לך די בקירוב כמה אתה באמת שורף, אם אתה רוצה לדעת "באמת" כמה אתה צריך לעשות בדיקת DXA שתתן לך תשובה יותר מדויקת. בקשר לשאלה שלך אם זה הוףך לחום האם אוכלים יותר אז אפשר לומר די חד משמעי שלא,כי ההפיכה של המזונות לאנרגית חום שמתבזבזת עד כמה שאני יודע היא מאוד אפסית,הדבר היחיד שבאמת נחשב "בזבזני" בתהליך יצור החום של הגוף הוא ח.אמינו שלפי דוקטור אטקינס באמת אפשר לאכול מויוכי יצור החום ו"בזבוז" האנרגיה הוא גבוה,אבל לפי הניסיון שלי אפשר לומר כמעט חד משמעי קלוריה זה קלוריה תשכח מ"פיזור" החום ותאוכל לפי הבדיקה חורש מחכה לשמוע כמו תמיד את דעתך בנושא

בהסתמך על אלפי בדיקות מטבוליות, לקצב חילוף חומרים יומי (RMR), שערכנו במעבדה שלנו, אומר בוודאות שישנם הבדלים מרחיקי לכת באוכלוסייה, בין הערכים החישוביים (של נוסחאות) לבין תוצאות הבדיקה בפועל. לכן הבדיקה חשובה לכל אדם שמעוניין בתהליך דיאטה. חום הוא גם ביטוי של אנרגיה שנכלל בחישוב הקלורי, למרות שלא מפיק עבודה. מה שנכון לומר הוא שהחישוב של צריכה קלורית יומית, יכולה להיות מטעה, כי יש להתחשב לא רק בערך כמותי אלה גם בערך איכותי של שריפת שומן ביחס לחומרים אחרים. בנוסף בגלל שהתהליך הוא מורכב ודינמי, צריך לחשב צריכה והוצאה קלורית בהתאם ל- 4-6 מחזורים בלך היום.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ