בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/11/2010 | 23:35 | מאת: אריה

אני בן 55, סובל מתת פעילות של בלוטת התריס, שוקל 95 ק"ג ולא מצליח לרדת במשקל. אני לוקח 200 מ"ג אלטרוקסין ביום ובבדיקות הדם ה- TSH שלי מאוזן. עשיתי 3 חודשים דיאטה של 1500 קלויות ביום בפיקוח דיאטנית וירדתי אולי קילו בודד. מה עלי לעשות. האם בדיקה מטבולית תעזור לי?

כן. החשיבות של בדיקה מטבולית במקרה שלך יכלה לעזור לנו להבין, אם קצב חילוף החומרים שלך תקין ובנוסף אם גופך מבצע חילוף חומרים שומני תקין במצבי מנוחה ומאמץ. המידע שנקבל בבדיקה המטבולית כולל את קצב חילוף החומרים היומי שלך (בקלריות ליום)ואת % המטבוליזם שמגיע ממקור שומני. ישנם מקרים של חילוף חומרים לא תקין, למרות שאתה נעזר בתחליף להורמון בלוטת התריס וה- TSH מאוזן.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ