כיצד ריצה בגיל ההתבגרות משפיעה על הגדילה?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

20/02/2017 | 19:40 | מאת: מישהו

שלום, אני בן 14 ואני רץ 3-4 פעמים בשבוע במשך 25-30 דקות. רציתי לשאול איך זה יכול להשפיע על גדילת העצמות, זה ישפיע על הגובה? יגרום לגדילה איטית או אולי מהירה יותר? איך זה ישפיע על גדילת העצמות לרוחב ועל גדילת האגן? האם זה יגרום לשלדה שלי להיות צרה? תודה

ריצה בכלל ואימון בפרט לא ישפיעו על הגדילה האורכית של העצמות, כל עוד הגוף מקבל תזונה נאותה ומספקת. יחד עם זאת, תהיה השפעה מיטבה על מערכת השרירים והגידים וכמובן סבולת לב-ריאה.

21/02/2017 | 19:25 | מאת: מישהו

תודה על התגובה, מה לגבי הגדילה הרוחבית של העצמות? סליחה שאני נודניק

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ