אנרגיה אלסטית בגיד ובשריר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

30/12/2016 | 13:52 | מאת: ליאור

באילו מצבים השריר או הגיד אוגרים אנרכיה אלסטית? האם זה רק כאשר המתיחה היא אקסנטרית? כיווץ רגיל נגיד של הבייספ לא עושה מתיחה אלסטית נכון? -מדוע כאשר מחכים מד זמן להשתמש באנרגיה האלסטית ,היא נעלמת והתנועה לא אפקטיבית כמו שאם היה שימוש באנרגיה האלסטית מיד אחרי המתיחה? תודה

הפעולה המכנית של השריר כוללת עבודה של מנגנונים אקטיביים, שמאפשרים כיווץ של שריר ותנועה מכנית, תוך שחרור ניצול של ATP. בנוסף אנו נעזרים גם במנגנונים פסיביים, שיוצרים פעולה ותנועה על בסיס של שחרור אנרגיה בדומה לקפיץ שנמתח ואז משתחרר- אלו הם הכוחות האלסטיים של הרקמה. אלו פועלים כאשר נוצא כיווץ או התנגדו ובו זמנית השריר נמתח ומתארך. נניח בזמן כיווץ סטטי או איזומטרי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ