חשיפה לשמש- האם תורם לזירוז התהליך

דיון מתוך פורום  הסרת קעקועים בלייזר

12/06/2020 | 11:41 | מאת: רמי

היי, האם חודש+ אחרי טיפול להסרת קעקוע ניתן לחשוף את המקום לשמש ולהשתזף? ממה שקראתי השיזוף גורם לקעקוע לדהות ולכן על פניו נשמע שהדבר אף תורם להסרה. תודה

שלום רמי, בקיצור נמרץ היות וזה נושא רחב לפורום זה= אסביר בקצרה: השמש שולחת אלינו קרני אור המורכבות מחלקיקים בשם פוטונים והם טעונים באנרגיה, מרגע שפגעו/נספגו בפיגמנט של הקעקוע נוצרת תגובה מינורית שדומה במעט מאוד לתגובה שקרן הלייזר להסרת קעקוע מייצרת בפעולתה, היות והשמש לא חזקה מספיק לצןרך הסרה קרני האור שלה מורכבים מכל ספקטרום הצבעים(להבדיל מלייזר שמסנן ומרכז אורך גל אחד ולכן עוצמתו) - רק חלק קטן מהאנרגיה של השמש נספג בחומר הקעקוע והוא אינו מספיק כדי לפרק את הפיגמנט באמת - התוצאה שנוצרת אינה דהיית הקעקוע אלא ''דחיפה'' של הפיגמנט עמוק יותר לתוך העור - למראית העין הקעקוע ''דוהה'' ומתרחב מעט, זה משום שהוא שוקע עמוק יותר בעור ולא מפירוק הצבע, והסיבה לאיך שהוא נראה היא שהוא נראה דרך עוד כמה תת שכבות באותו האזור בעור (דרמיס) נסה להניח נייר פרגמנט על העור ואז צרף עוד כמה ותבין את האפקט שנוצר- צבע הקעקוע למעשה לא השתנה אתה פשוט רואה אותו דרך יותר ''עור''. מעבר לכך בזמן טיפול לייזר להסרה המרקם של העור נפגע והוא זקוק לזמן התאוששות - למרות שהחלק שאתה רואה (החלק החיצוני) נראה תקין ישנו תהליך פנימי בעומק העור של החלמה וחיזוק העור, חשיפה מוקדמת מדי לקרינת שמש תחליש אותו ובהחלט תגרום לנזק במרקם העור בגוון וכן באלסטיות שלו- לסיכום יש הבדל עצום בין עשיית קעקוע להסרתו, בעשיית קעקוע החלמת העור למראית העין מסמנת את סיום התהליך בהסרת קעקוע זו אשלייה שצריך לשים אליה לב - נדרשים מינ' של 8 שבועות אצל אנשים בריאים ספורטיביים ובני עד 45 כדי להשלים את התהליך ולהיות מוכנים לטיפול הבא, אל תחשוף לשמש את אזור הטיפול אם לא עברו לפחות חודשיים וגם אז רק עם מקדם הגנה וזאת עד שעברו לפחות 4-6 חודשים מהטיפול האחרון- יש מטפלים שינסו להקל בנושא (כאילו הסרה היא פשוטה וזמינה כמו עשייה) הם לא בעלי מקצוע ובוודאי חסרי נסיון וידע בפירוש- אל תתפתה ותרחיק את השמש מהקעקוע שלך.

מנהל פורום הסרת קעקועים בלייזר