שאלת תם-לטלי

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

17/05/2002 | 01:51 | מאת: גלית

אני בת 23,לפני שחרור[ קצינת ת"ש בקבע]. אני מעוניינת ללמוד באונברסיטה בשנה הקרובה,ציוני הבגרות והפסיכומטרי שלי גבוהים. אני מאוד מעוניינת ללמוד מקצוע טיפולי,לטפל ולעזור לאנשים. אני מתלבטת בין עבודה סוצילית לפסיכולוגיה. מבחינה טיפולית מה ההבדל בין עבודת העו"ס לעבודת הפסיכולוג? בברכה גלית

17/05/2002 | 11:30 | מאת: טלי וינברגר

גלית שלום רב, פסיכולוג לומד לעומקם של תיאוריות שונות, ולומד גם את כל תורת המבחנים הפסיכולוגיים כך שיהיה באפשרותו לערוך איבחונים פסיכולוגיים מקיפים. עובד סוציאלי לומד פחות תיאוריות פרטניות, ויש יותר עירוב של לימודי גישות משפחתיות, קבוצתיות וקהילתיות. הפסיכולוג נוטה לראות את האדם ביצור פרטני אישי בתוך מכלול הטיפול, ואילו עובד סוציאלי סביר להניח שישים לב גם למאפיינים רחבים יותר, בזמן הטיפול באדם. כל מה שכתבתי עד כה, אינו מייצג את כ-ל העובדים הסוציאליים לעומת כל הפסיכולוגים, אלא משהו שאני מזהה כיום בשטח, בצורה די ברורה. ברור שיש יוצאים מן הכלל משני התחומים, המשלבים גישות ותיאוריות שונות. מבחינת הלימודים: פסיכולוג קליני - עליו לעבור תהליך הכשרה ולימודים ארוך למדיי (בדר"כ זה לוקח כחמש-שש שנים, כיון שחייבים לעשות גם תואר שני על מנת שתוכלי להיות מטפלת). עובד סוציאלי - יכול להתחיל לעבוד כבר עם סיום התואר הראשון. כדי להיות עובד סוציאלי קליני - יש להשלים תואר שני במשך כשנתיים, ואז בדרך כלל רוב המטפלים, הן הפסיכולוגים והן העובדים הסוציאליים נפגשים בביה"ס לפסיכותרפיה (אפשר להגיע לשם אחרי תואר שני טיפולי בדר"כ), ולמעשה יוצאים עם נתונים דומים. את מוזמנת לשאול גם את ד"ר קפלן, הפסיכולוג את אותה השאלה...ולשמוע את תשובתו... ייתכן והסתכלותו שונה לגבי העניין, וחשוב שיהיו לך מגוון דעות ורשמים. חג שמח ובהצלחה, טלי

01/08/2007 | 13:39 | מאת: חנה מדר

שלום יש לי שאלה אני עובדת עם ציבור חולי הנפש כבר 3 שנים ואני רוצה ללמוד עבודה סוצילית איך אני מתקבלת ואיפה אגב אני כמעט בת 50 תודה מראש

מנהל פורום עבודה סוציאלית