לטלי

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

09/04/2002 | 23:07 | מאת: ליבי

היי טלי גאה לפתוח את הפורום הזה... איפה באיזור המרכז ניתן ללמוד תרפיה באומנות? כמה זמן עד שמקבלים תעודה? (ואיזה סוג של תעודה?) מה כוללת תרפיה באומנות?

09/04/2002 | 23:48 | מאת: טלי וינברגר

ליבי שלום רב, אפשר ללמוד תרפיה באומנויות במגוון מקומות: מכללת בית ברל, סמינר הקיבוצים, מכללת דוד ילין השלוחה הישראלית של לסלי קולג' ועוד. ככל הידוע לי רק לסלי קולג' מעניק תואר שני, וכל היתר מעניקים תעודה בסיום הלימודים, אולם ייתכן ואינני מעודכנת בתחום. בתוך המונח "תרפיה באומנויות" נכללים תחומי אומנות רבים: דרמה ותיאטרון, ביבליותרפיה, אומנויות פלסטיות, תנועה, מוסיקה ועוד. בכל מקום לימודים יש התמחויות שונות במספר מתחומי האומנויות, כמו למשל באוניברסיטת בר אילן ניתן ללמוד תואר שני בתרפיה במוסיקה. אולם פרט לתחום זה, אין באונ' בר אילן לימודי תרפיה בתחומי אומנות אחרים. במכללת דוד ילין יש לימודי תרפיה באמצעות בעלי חיים, תחום ייחודי למדיי שאין במרבית מקומות הלימוד של התרפיות השונות. בדרך כלל משך הלימודים כשלוש שנים. לסיכום, במידה ואת שוקלת לימודי תרפיה באומנויות, עליך להחליט על תחום התמחות ומתוך כך להתחיל ולבדוק באילו מן המקומות מלמדים את התחום בו את מעוניינת, איזה סוג לימודים אלו (תואר שני, תעודה וכו') ומהן דרישות הקבלה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה, טלי

10/04/2002 | 20:56 | מאת: רנתה

אשמח לשמוע על מקומות פרטיים שבהם אוכל להשתלב כמטפלת בשילוב אמנויות. יש לי שנתיים ניסיון בעבודה במרפאה לבריאות הנפש לילדים ונוער.

10/04/2002 | 20:58 | מאת: רנתה

אשמח לשמוע על מקומות פרטיים שבהם אוכל להשתלב כמטפלת בשילוב אמנויות. יש לי שנתיים ניסיון בעבודה במרפאה לבריאות הנפש לילדים ונוער.

10/04/2002 | 00:33 | מאת: שאול

לטלי שוחחנו בטלפון לאחרונה לפנע שנה ! מתי שוחחת לאחרונה עם אנג'ל ומה שלומה בהצלחה

10/04/2002 | 07:28 | מאת: טלי וינברגר

שאול בוקר טוב, תודה על הברכות. אכן דיברנו די ממזמן, ואני מקווה שאם השתנו אצלך דברים, אזי הם השתנו לטובה. לגבי אנג'ל, אני מאמינה שאם היא הלכה מהפורום בלי להשאיר הודעה להמשך, זהו רצונה, ומן הראוי שנכבד אותו. יום טוב, טלי

13/05/2002 | 08:33 | מאת: הלנה

שאול מה אתה עושה פה? הלנה

10/04/2002 | 05:58 | מאת: נטע

בוקר טוב, בהצלחה עם פתיחת הפורום החדש. שאלה לי אליך: הבת שלי מסיימת תיכון עם 5 יחידות בפסיכולוגיה וסוציולוגיה ו- 5 יחידות באמנות. ברצונה לשלב עבודה סוציאלית עם אמנות האם ניתן ללמוד תרפיה באמנות במסגרת עבודה סוציאלית לתואר ראשון? ואם כן, היכן? תודה ויום נעים.

10/04/2002 | 07:25 | מאת: טלי וינברגר

נטע בוקר טוב, ככל הידוע לי, אין תוכנית המשלבת לימודים לתואר ראשון בשני התחומים. בכל מקרה, בכל המקומות המלמדים תרפיה באומנות, נדרש תואר ראשון, בדר"כ ממקצוע טיפולי/אומנותי, ורק אחרי התואר הראשון, כלימודי המשך, לימודי תעודה או לימודי מוסמך (M.A.) ניתן ללמוד תרפיה באומנויות. בהצלחה, טלי

12/04/2002 | 01:24 | מאת: מאירה

שלום לך ובהצלחה. אולי אפשר לקבל ממך הסבר מה ההבדל בין המקצועות הטיפוליים השונים, ולמי כדאי לפנות לטיפול ובאילו נסיבות. והאם גם עובדים סוציאליים עובדים בקליניקות פרטיות. האם זה מוסדר מבחינה חוקית? אני יודעת שזה הרבה שאלות אבל בהתחשב אפילו במספר הרב של הפורומים בענין טיפול נפשי זה מאוד מסקרן.

12/04/2002 | 20:07 | מאת: טלי וינברגר

מאירה שלום רב, ראשית, תודה על האיאולים. לגבי שאלתך: לא ברור לי אם את שואלת לגבי ההבדלים בין מקצועות הטיפול של פסיכולוג-עובדת סוציאלית- פסיכיאטר, או בין התרפיות השונות (דרמה, ביבלותרפיה, אומנות פלסטית וכו'). לגבי עובדים סוציאלים העובדים בקליניקות פרטיות, כן זה חוקי, במידה והם מידעים את המטופלים במקצועם והתמחותם. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית