יכולת התפתחות בתחום

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

04/09/2008 | 14:07 | מאת: נועה

התחום הטיפולי מאוד מעניין אותי בעיקר כל מה שקשור לקליניקה טיפולית גם פסיכוטרפיה אך גם כל הקשור לטיפול זוגי או משפחתי. הפחד שלי הוא מבחינה פרקטית וכלכלית אם באמת לאחר תואר שני בעו''ס אפשר לפתח קריירה משגשגת ולהגיע למצב של שקט כלכלי יחסי.... ורק עוד חשש קטנטן: אני מתחילה את לימודי התואר הראשון באוקטובר הקרוב במכללת אריאל, אני בונה על תואר שני ורציתי לדעת מה הרף קבלה ללימודי תואר שני באוניברסיטת בר אילן ובחיפה למי שהוא לא בוגר אותה אוניברסיטה תודה רבה רבה מראש :)

05/09/2008 | 11:56 | מאת: זיו סופר

נועה שלום, ראשית, בהצלחה רבה בלימודייך. ולעיננו: הייתרון הגדול של מקצוע הע"ס הוא הדלתות הרבות שהוא פותח. התואר השני בהחלט פותח דלתות אך אם ברצונך לעסוק בפסיכותראפיה הדבר החשוב ביותר הוא לצבור ניסיון תעסוקתי בתחום. לעיתים יש צורך בקורסים נוספים של שיטות טיפול כאלה ואחרות. ההגעה למצב של שקט כלכלי תלויה בך - בכמה ניסיון תצברי, מה תלמדי, איפה תעבדי ובכמה ומץ יהיה לך לצאת לשוק הפרטי כי לצערי בשוק הציבורי אין אופק כלכלי (אך בהחלט אופק מקצועי). לגבי תנאי הקבלה לתואר MA. אני מציע שתכנסי לאתרים של האוניברסיטאות ותבדקי. קחי בחשבון שהתנאים עלולים להשתנות משנה לשנה לכן אני חושב שזה מוקדם מידי עבורך לבדוק זאת עכשיו. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית