הסבה לעו"ס דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

30/06/2008 | 23:53 | מאת: חגיגה

שלום לך , הנני אקדמאית (תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך ). מתלבטת האם כדאי להסב לעבודה סוציאלית ? (לאור המתרחש בסקטור נכבד זה מבחינת עומס תיקים על אחד, תנאי שכר, עקב כך תסכול מצטבר וכדומה ). חשוב ביותר : הנני בת 52.5 כמעט !!!!!!!!!!!!!!!!! ***** מה אוכל לעשות במידה וכן אלמד ? אודה לתשובתך האמינה המהירה והסובלנית כאחד.

02/07/2008 | 21:44 | מאת: זיו סופר

חגיגה שלום רב, חשבתי רבות על שאלתך ואני עדיין לא בטוח שיש לי תשובה חד משמעית עבורך. מצד אחד, המציאות של העובדים הסוציאליים המועסקים במגזר הציבורי או ע"י עמותות היא קשה מאד, על זה אין ויכוח. מצד שני, אני מניח שישנם מניעים אישיים עמוקים ורציניים שבגינם את שוקלת לעשות הסבה מקצועית. מצד שלישי, אני מעריך (לצערי) שהגיל לא משחק לטובתך. מצד רביעי, את יכולה לנסות להתקבל לתוכנית ההסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית, כמו זאת שבאוניברסיטת בן גוריון. במסגרת זו, תוך 3 שנים את מסיימת עם תואר שני בע"ס. מקצוע הע"ס הוא רחב מאד ופותח הרבה אפשרויות. ניתן לעסוק בטיפול ישיר או בניהול. אפשר לעבוד בתוך המקצוע או בתחומים משיקים. במקרה יש לי מעט חומר כתוב על נושא ההסבה המקצועית ובחירת ההתרכזות בתוך מקצוע הע"ס - ייתכן ויעניין אותך לקורא ואולי יעזור לך בבחירה. לצורך כך, את מוזמנת ליצור עימי קשר במייל: [email protected] כפי שציינתי בתחילת דבריי, אין לי תשובה חד משמעית. זו מערכת שיקולים רחבה שכוללת בתוכה את רצונך להתפתחות אישית, העייפות/התיסכול וכו' מעיסוקך הנוכחי, המניע הכלכלי, חיפוש העניין ועוד שיקולים רבים אחרים. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית