טיפול נפשי בבית הלקוח

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

01/03/2008 | 22:36 | מאת: מאיה

שלום, אני עובדת סוציאלית בעלת תואר ראשון וכיום אני עובדת במסגרת עמותה, בטיפול (פסיכותרפיה) בניצולי שואה בביתם. אני מחפשת להרחיב את עבודתי גם לרמה הפרטית. היה לי רעיון לערוך טיפול נפשי בקשישים בביתם (לכאלו שאינם יכולים מסיבות בריאותיות לבקש טיפול בקהילה או ברמה הפרטית) תמורת תשלום כמובן. השאלות שלי בעניין הן- האם זה למעשה דומה לפתיחה של קליניקה פרטית (מבחינת מס הכנסה וכו')? האם יש לי כעובדת סוציאלית עם תואר 1 מנדט לעשות זאת? האם יש איזה גוף שניתן להתייעץ בענין גם ברמה המקצועית וגם ברמה הטכנית (ענייני ביטוח מקצועי וכדומה). אני מאוד אודה על כל מידע או הכוונה בנושא.

02/03/2008 | 16:57 | מאת: זיו סופר

מאיה שלום, אכן מייזם מבורך ומשמעותו כפתיחת קליניקה. עלייך לפתוח תיק במס הכנסה ובמע"מ (כעוסק פטור או מורשה). עלייך להוציא קבלות (כעוסק פטור) או חשבוניות (כמורשה) וכן עלייך לעשות ביטוח אחריות מקצועית שיבטח אותך מפני תביעות. את הביטוח הכי זול ניתן לעשות ב"מדנס". לגבי השוני וכדאיות בין "עוסק פטור" ל"עוסק מורשה" כדאי שתתייעצי עם רו"ח. הייתי ממליץ לך גם להיות מבוטחת בבטל"א כעוסקת עצמאית למקרה של תאונת עבודה (חן"ח תאונת דרכים בדרך לאחד המטופלים, או אם תחליקי בחדר מדרגות וכו'). כעו"ס תואר ראשון הייתי ממליץ לך לקרוא לשיחות "ייעוץ" ולא "טיפול" מכיוון שאין לך עדיין תעודת מטפלת (משפחתית, פסיכותרפיה וכו'). אמנם החוק לא ממש מגדיר זאת אך אני מסתכל על ה integrity - היושרה המקצועית. כמו כן, כדאי שתקני הדרכות באופן פרטי. בהצחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית