התייעצות חשובה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

03/02/2008 | 00:17 | מאת: נעמה

שלום לכולם, לאחר לבטים רבים נרשמתי ללימודי עבודה סוציאלית בתל אביב התחום הטיפולי מעניין אותי מאוד ולימודי עבודה סוציאלית מסתמנים כדרך פרקטית להגיע לכך אך עם זאת, איני רוצה להיות עובדת סוציאלית מהן אופציות התעסוקה בתחום הטיפולי שניתן לעסוק בהן עם תואר בעוס? ייתכן שהחשש שלי נובע מאיזשהי סטיגמה המקשרת בין עובד סוציאלי לעובד רווחה, מקצוע לא מוערך,לא "יוקרתי" שכר נמוך וכו'... בנוסף הייתי רוצה לדעת באלו מקצעות טיפוליים ניתן להרוויח שכר הוגן ואפילו גבוה- האם לאחר שמתקדמים- תואר שני\ טיפול באומנות\סדנאות וכו' השכר עולה באופן משמעותי? אני מאוד רוצה להיות בתחום הטיפולי, אם הייתי מאמינה שזה ראלי להתקבל ללימודי פסיכולוגיה קלינית הייתי בוחרת במסלול הזה,אך מכיון שהסיכויים סטטיסטית הם קלושים אני בוחרת בדרך שנראת בטוחה יותר אני חוששת שמא אני עושה טעות בבחירתי ללמוד עו'ס למרות שבפועל אינני רוצה להיות עובדת סוציאלית..אלא מקווה להגיע דרך זה למקצוע טיפולי שדומה לעבודת הפסיכולוג עד כמה דבר כזה הוא אפשרי? מצטערת על ההודעה הארוכה..זו פשוט התלבטות שאני סוחבת כבר 4 שנים, והגיע הזמן לעשות החלטה תודה מראש לעונים:)

04/02/2008 | 21:07 | מאת: זיו סופר

נעמה לום, אני בהחלט מבין את התלבטותך בוודאי לאור העובדה שמבחינת השכר (ובוודאי גם מבחינת העוס ותנאי העבודה) מקצוע הע"ס הולך מדחי אל בכי. אפשר לפנות לתחום הפרטי בהמשך ללימודי ע"ס אך הדבר דורש ניסיון (ואומץ). כפי שפסיכולוגים עוברים התמחות כך גם את זקוקה לניסיון טיפולי. את הניסיון רוכשים בד"כ במסגרות הציבוריות. כמו כן, נדרשים תואר שני, השתלמויות והכשות שונות וכדאי גם לימודי טיפול משפחתי/פסיכותראפיה [אפשר לטפל באופן פרטי עוד לפני - הכל תלוי במידת הניסיון, המקצועיות והתעוזה]. לימודי הנחיית קבוצות בוודאי שעוזרים אם כי, לצערי (כמו שלמד זאת) היום כמעט כל אחד מנחה קבוצות. לגבי השכר - במסגרות הציבוריות השכר עולה רק לאחר השלמת תואר שני. בשוק הפרטי זה מורכב יותר והשכר נקבע עפ"י הניסיון, מחיר השוק, סוג הפרוייקט וכו'. ההשתלמויות והקורסים עוזרים למצוא עבודה. מקווה שעניתי על שאלתך, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית