פסיכודרמה קלאסית ופסיכודרמה אנליטית

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

13/01/2008 | 19:05 | מאת: נטע

הייתי במשך תקופה ארוכה מטופלת בקבוצת פסיכודרמה אנליטית, אבל לא התנסיתי בקבוצות אחרות של פסיכודרמה. מעניין אותי לדעת מה ההבדל בין פסיכודרמה אנליטית לפסיכודרמה קלאסית? לגבי הקבוצות שהייתי בהן (כאמור שכולן היו בפסיכודרמה אנליטית) המבנה של המפגש היה: שיחה קבוצתית (אנליטית), תרגיל חימום כלשהו ובסוף העבודה האישית עצמה (הפסיכודרמה) ובסוף שירינג. האם בקבוצת פסיכודרמה קלאסית השיטה היא שונה?

19/01/2008 | 16:46 | מאת: ענת יריב

נטע שלום, עד כמה שידוע לי אין הבדל בין השתיים, כולל במבנה. האנליטית לרוב מכונה גם קלאסית. אולי את מחפשת משהו באוריינטציה יותר קוגניטיבת-התנהגותית? בברכה, ענת

29/01/2008 | 18:25 | מאת: רננה

ככל שידוע לי יש הבדל.בפסיכודרמה הקלאסית אין את המעגל הטנליטי בקבוצה ואין התייחסות למה שמתרחש בקבוצה עצמה בכאן ועכשיו שלה. המפגש הפסיכודרמטי הקלאסי מתחיל בחימום ומסתיים בשיתוף-שרינג או בתהליך של עיבוד הפסיכודרמה. כל טוב.

מנהל פורום עבודה סוציאלית