לימודי המשך לעו"ס- אפשרויות

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

10/12/2007 | 12:37 | מאת: avia

שלום רב. אני עובדת שנה שניה כעו"ס (תואר ראשון) , אני בת 24 ומעוניינת להמשיך ללמוד ולהתפתח. הבנתי שלימודי עו"ס לתואר שני לא מוסיפים הרבה בפני עצמם אלא נותנים פתח להמשך (כגון לימודי פסיכותרפיה ועוד) חשבתי על האפשרות ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית חברתית- האם מקבלים בוגרי תואר 1 בעבודה סוציאלית? ומה לגבי לימודי תרפיה באומנויות? האם זה נחשב לתואר שני? חשוב לי לציין שלימודי תואר שני / לימודי המשך אינו דבר שיבוא בנקל עבורי, גם בהשקעה הכלכלית וגם בהשקעת הזמן (אני אם לשניים קטנים) אך יש לי מוטיבציה רבה להתקדם. כיום אני חשה שהעבודה אינה ממצה את יכולותיי וכן השכר שאני מקבלת עבור העבודה לא מספק .. אשמח שתאיר את עיניי באפשרויות השונות. המון תודה. אביה

11/12/2007 | 16:08 | מאת: זיו סופר

avia שלום, אני בהחלט מבין את תסכולך מהשכרוהוא יכול להשתפר רק בעזרת צבירת שנות לימוד ותואר שי. התואר הוא בעיקר פתיחת דלת לעולם רחב יותר של אפשרויות מקצועיות. עם זאת, טיב התואר תלוי באוניברסטה, בקורס ובמרצה. ניתן ללמוד רבות מהתואר אך זה תלוי בגורמים אותם מניתי. לגבי שאלתך בנוגע ללמודי תואר שני בפסיכולוגיה - היא קשורה לתחום אחר ולכן איני מתמצא בזה. את צריכה לפנות לאוניברסיטה לקבל תנאי קבלה. לגבי תרפיה אומנות - אנ מציע שתפני לענת יריב, בשביל זה היא כאן. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית