לכל אנשי הפורום בתחום וליועץ....

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

25/08/2007 | 15:32 | מאת: שני

שלום רב, אני כנראה מתחילה שנה הבאה ללמוד עבודה סוציאלית במכללת אריאל, ויש לי כמה שאלות או יותר התלבטויות... שמעתי לכאן ולכאן דעות על המכללה ורציתי לדעת האם הרמה במכללה גבוהה בהתייחס לעבודה סוציאלית האם למעסיקים בתחום לשירותי הרווחה תהיה העדפה של אנשים שלמדו במקומות אחרים בגלל הרמה...... חשוב לי באמת לא לבזבז 3שנים של לימודים על תואר ממכללה שאולי בשוק העבודה של עבודה סוציאלית לא יחשב ולא ברמה... אנא מכן פשוט שמעתי דעות של אנשים רבים שפוסלים.... לפני שיהיה מאוחר מידי ואני כבר אתחיל ללמוד........

25/08/2007 | 20:37 | מאת: זיו סופר

על רמת הלימודים במכללת אריאל ואיני מכיר מישהו שסיים שם את לימודיו ולכן אין באפשרותי לחוות דעה בעניין. מקווה שחברי הפורום יוכלו לענות זיו

30/08/2007 | 18:43 | מאת: גילי

שני שלום לתחושתי עלתה מכתיבתך נימת דאגה עמוקה בדבר רמת הלימודים במכללה. ניכר כי יש בך רצון אמיתי להשקיע בלימודים, ולסיים את הכשרתך כאשר יש בידייך תעודה העומדת בסטנדרטים מקצועיים הנדרשים להשתלבות במקצוע. אני חושבת כי חשוב להבין את הדברים שנאמרים לך בקונטקסט של חוויות סובייקטיביות - אישיות של אותם אנשים, ולקחת בחשבון כי זו אינה בהכרח החוויה של יתר האנשים שלומדים במכללה זו או אחרת. בכל קבוצה - אפילו הקטנה ביותר (שני אנשים) יהיו תגובות שונות לאותה התנסות. (כדוגמה פשוטה: האם סרט זה... הוא טוב ? או האם הדג הזה טעים..? אדם יכול לשבח או לבטל התנסות מסויימת מתוך מערכת ההעדפות הפרטית שלו, אך לא בהכרח הטעם / עמדה / חוות דעת שלו, הנה מתאימה גם עבור מישהו אחר, שעשוי לחוות אחרת לגמרי את אותה ההתנסות בדיוק. על כן בכל אחת מהאוניברסיטאות/מכללות יהיו דעות לכאן ולכאן. בפועל מרבית האנשים סיימו את לימודיהם במערכת אחת כך שגם אין להם בסיס ממשי להשוואה. מרצים טובים ופחות טובים יש בכל מקום, וגם על כך תמצאי וויכוחים בין סטודנטים שלמדו מול אותו מרצה – "הוא מרתק, מקצועי... מדהים.... או לחילופין, היה קורס משעמם, תקע אותנו עם עבודות מטורפות, הוא מזלזל בסטודנטים וכד'... " . אני יכולה לומר כי אני מכירה מספר בוגרים של המכללה הנ"ל שהיו מרוצים כי הכיתות קטנות והיחס מאוד אישי. מצד שני יש כאלו שטענו כי יש עומס אקדמי מאוד מאוד קשה... כאמור כל אחד והחוויה שלו. אין ספק כי חלק מהביקורות על מוסד כזה או אחר יכולות להיות במקומן. אך חשוב לקחת בחשבון את כל הנתונים. לגבי רמת התואר והפערים בין המכללות והאוניברסיטאות - חשוב להבין כי תמיד יש פערים. ויש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהמקומות. בחלק מביה"ס לע"ס יש דגשים שונים (כיוון יותר קהילתי- חברתי-פוליטי / טיפולי-שיקומי/ מערכתי וכד'). אך על פי רב כולם לומדים קצת מהרבה דברים. כלומר הלמידה היא לרב רוחבית. זכרי כי זו רק התחלה של מסלול ארוך ומרתק בחייך האישיים והמקצועיים. זו חשיפה מאוד ראשונית לתחומי הידע והעיסוק הרבים כל כך שיש בעבודה סוציאלית. זהו חלק מהיופי והקושי שבמקצוע זה. כלומר כאשר מסיימים תואר ראשון אפשר לבחור בעבודה עם כל מגזר שהוא - ילדים בסיכון, נכויות, תקון, קשישים ועוד ועוד... כל תחום מהווה עולם מקצועי בפני עצמו ואין כל דרך להכניס בתקופה של 3 שנים את כל הידע והמיומנויות הנדרשים לקשת הרחבה של התחומים המרכיבים את הע"ס. אני מקווה כי מה שלא תקבלי בסופו של התואר, יותיר אותך עם רצון להמשיך ולהתמקצע, ללמוד ולהתפתח בכיוון שנכון עבורך. לגבי היכולת להשתלב בעבודה בתחום לאחר השלמת התואר: ראשית אתחיל בכך שכל אוניברסיטה/מכללה שקיבלה אישור מהמועצה להשכלה גבוהה להעניק תואר בעבודה סוציאלית - בוגריה עומדים בדרישות האיגוד המקצועי של העו"ס ונרשמים בפנקס העו"סים ומקבלים מס. רישיון מקצועי מטעם המדינה. ולכן כל בוגר תואר ראשון בע"ס מכל מוסד אקדמי יכול להתקבל הן למקומות עבודה שונים הן לתואר שני. דבר שיכול לסייע לך בקבלה לעבודה - בסיום התואר הם המלצות ממקום ההכשרה המעשית וכן ממקום עבודה או התנדבות באם הוא רלוונטי לתחום הע"ס (הדרכה/ חונכות פר"ח). על כן בכל מקום שתבחרי ללמוד בו, חשוב לתת לעצמך לחוות את הדברים בעצמך, לפתח חשיבה בקורתית ולהכיר את העדפותייך האישיות. יהיו וודאי דברים שתאהבי ותרגישי בהם צמיחה והתפתחות, ומן הסתם חלק מהדברים יהיו קשים או מתסכלים. אך אפשר לראות גם בחוויות כאלו הזדמנות ללמידה, להתמודדות ולשינוי. בהצלחה בדרכך. גילי

מנהל פורום עבודה סוציאלית