רישיון לעסוק במקצוע

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

21/08/2007 | 11:41 | מאת: יוכבד

שלום. ברצוני להירשם ללימודי ריםוי בעיסוק, אך אינני יודעת אם אתקבל ללימודים ואם, כשאסיים אותם, אוכל לעבוד כמרפאה בעיסוק. אני סובלת ממניה דיפרסיה, ומטופלת בתרופות. בעבר אושפזתי לתקופה קצרה (3 ימים) בבית חולים לחולי נפש, אולם מאז האשפוז מצבי יציב. האם עלי להצהיר על מחלתי בריאיון הקבלה? האם בכדי להירשם כמרפאה בעיסוק יש למסור הצהרת בריאות? בתודה, יוכבד

22/08/2007 | 19:36 | מאת: זיו סופר

יוכבד שלום, בהודעה זו רשמת שאת רוצה להירשם לריפוי בעיסוק ובהודעה אחרת רשמת שאת מעוניינת ללמוד ע"ס. אני חושב שהדבר הראשון שאת צריכה הוא לבדוק עם עצמך מה נכון עבורך. שני המקצועות קרובים זה לזה אך מאד שונים זה מזה. בנוגע לריפוי בעיסוק - אין לי מידע על כך ואני בספק אם הפורום הזה הוא המקום הנכון לברר מכיוון שהוא לא עוסק בתחום זה. בנוגע לע"ס - גם כדי להתקבל וגם כדי להירשם בפנקס העובדים הסוציאליים, אין צורך למסור הצהרת בריאות. איני יודע האם המידע על אישפוזים פסיכיאטרים מועבר בדרך זו או אחרת למשרדים השונים. לדוג' - בנוגע לחיילים המשתחררים מצה"ל על סעיפי מחלות נפש מסויימות, צה"ל מחוייב (באופן עקרוני) ליידע את משרד הרישוי ואז הם פסולי רישיון נהיגה. מקצוע העבודה סוציאלית דורש לעיתים קרובות התמודדות עם מצוקות חריפות של אנשים ויוצר מצבי לחץ רגשיים על העובדים. השאלה שאת צריכה לענות עליה עם עצמך (כמו כל אחד הבוחר לעסוק במקצוע) היא האם תרצי ותוכלי לעמוד בלחצים ומתחים אלו? אני בטוח שיש עו"סים שמטופלים תרופתית כמו בכל מקצוע אחר והקולגות כלל אינם יודעים על כך. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית