קלפים טיפולים בעבודה עם נוער

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

01/08/2007 | 23:27 | מאת: *עו"ס*

שלום, אני עו"ס העובדת בפנימייה עם מתבגרים. הייתי רוצה לשלב בעבודתי הטיפולית שימוש בקלפים. אשמח לקבל המלצה לקלפים שעשויים להתאים תודה!

02/08/2007 | 00:02 | מאת: ליאת

יש את קלפי "פריזמה" - סוגים שונים של משקפיים שדרכם מביטים על העולם דרכם אפשר להתייחס לסוגיות רבות המעסיקות את המתבגרים למשל: "דרך איזה משקפיים אני מביט על העולם"? "איך פעם ראיתי דברים ואיך אני רואה היום"? "משקפיים בסיטואציות שונות בחיים" "משקפיים המייצגות פריצת דרך" "משקפיים שדרכם מסתכלים עליי" את יכולה לראות את הקלפים באתר הבא: http://www.toornet.co.il/cards/prizma.html בהצלחה, ליאת

02/08/2007 | 00:03 | מאת: זיו סופר

ראשית, אני שמח שאת פונה לכיוון הקלפים. אני משלב בעבודתי את הקלפים בדרך קבע הן בעבודה פרטנית והן בעבודה קבוצתית ובעיניי זהו כלי נפלא. מניסיוני בעבודה עם בני נוער (במסגרת הוסטל), אני יכול לומר שכמעט כל ערכות הקלפים מתאימות. תלוי בנושא או תוכן עליו רוצים לעבוד. OH - נהדרים (הייתי מוציא את קלפי האברי מין, לפחות בשלב הראשון), ספקטרה - בסגנון OH אך יותר קונקרטיים (גם טובים מאד לעבודה עם בני נוער), Habitat מצויינים, פרסונה ופרסוניטה, אניבי/מיבי. לעבודה עם נערות אני ממליץ לשלב עבודה עם קלפי "נריה". ויש כמובן עוד ערכות קלפים רבות. במידה ותרצי להתייעץ בנוגע לתכנים מסויימים והתאמת הקלפים או רעיונות להפעלות, אשמח לסייע לך.

02/08/2007 | 10:35 | מאת: *עו"ס*

מעריכה מאוד את עזרתכם! אני מניחה שעוד אחזור להתייעץ בנושא...

מנהל פורום עבודה סוציאלית