לימודי טראומה ופסיכותרפיה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

24/07/2007 | 16:46 | מאת: יובל

שלום רב אני מסיים בימים אלו את לימודי התואר הראשון בעבודה סוציאלית (ת"א) ומתלבט לגבי המשך לימודי תואר שני. כעיקרון התקבלתי כבר למגמת טראומה באוניברסיטת חיפה. ברצוני להמשיך בעתיד ללמוד בבית ספר לפסיכותרפיה. האם מישהו יודע אם חייבים ללמוד במגמה שנקראת במפורש "קלינית", כפי שיש רק בחיפה ובבר אילן? האם הלימודים במגמה זו (שהיא בפועל טיפולית, פשוט מתמקדת בלימודי טראומה) עשויים לחסום אותי או להקשות עלי בעתיד מבחינת מציאת עבודה בבריאות הנפש ו/או לימודי פסיכותרפיה? תודה, יובל

24/07/2007 | 18:51 | מאת: זיו סופר

יובל שלום, מבירור שערכתי הדבר החשוב ביותר בקבלה ללימודי פסיכותראפיה הוא הניסיון הטיפולי. במידה ותצבור ניסיון טיפולי בבריאות הנפש לא צריכה להיות בעיה. גם בקבלה לבריאות הנפש לא צריכה להיות בעיה כי הרי נפגעי טראומה מטופלים בבריאות הנפש. בוודאי תיהיה בעיה להתקבל לתחום במידה ולמדת במגמה קהילתית - וזה לא המצב. בנוסף, נכון להיום, בביה"ס לפסיכותראפיה בב"ש לא נדרש ניסיון בבריאות הנפש. מאחל לך בהצלחה בלימודיך ובעבודתך.

מנהל פורום עבודה סוציאלית