מריפוי בעיסוק לעו"ס

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

13/05/2007 | 23:56 | מאת: שירה

שלום לכולם. אני מרפאה בעיסוק מזה 4 שנים. ,לפני שהתחלתי את לימודי, חשבתי תמיד לכיוון של עו"ס אולם אמי,שהיא עו"ס בכירה,שכנעה אותי לרדת מהעניין עקב השחיקה והקושי.אז הלכתי ללמוד ריפוי בעיסוק ומזה שלוש שנים אני בתחום אבל.אני כבר מרגישה שחוקה מהטיפולים ומכך שהיום שלי מחולק ל-45 דקות.לפעמים, אין דבר שיותר בא לי מעבודה משרדית בלי לשמוע אף אחד.אני מתלבטת האם כדאי ללמוד לימודי הסבה לעו"ס.אני מרגישה שקשה לי לעבוד כל ימות השבוע בתחום הטיפולי ,כלומר כל שעה ושעה לטפל ולהיות שם בשביל המטופל,אני רוצה עבודה יותר דינמית שמאפשרת להיות עם אנשים ולטפל בהם אך לא כל הזמן בצורה כזו עמוקה ולכן חשבתי שעבודה סוציאלית תתן לי אפשרויות נוספות,אך כיון שכבר למדתי כ"כ הרבה אני מאד מתלבטת. מצש שני, אני יודעת שהתחום בו אני חזקה הוא אנשים ואני מאמינה ששם אהיה טובה.אגב, מה שמעניין אותי בעיקר זה הדרכה והנחיית קבוצות....אשמח לתגובות. טלי-האם את מעבירה סדנאות מודעות בגבעת שמואל?

16/05/2007 | 17:50 | מאת: מיכל דגני

הי שירה. תמיד צריך לשמוע בקול ......? מסתבר שהשחיקה עליה דיברה אמא מתקימת בכל מקצוע, ניתן להאבק בשחיקה במציאת נישה שיכולה להתאים לך. הרבה מהתוכניות הלימוד [לימודי המשך] פתוחות למטפלים השונים. לימוד של הנחיית קבוצות יכול להיוות פתח בעתיד לטיפול במינון המתאים לך מבלי לשנות מקצוע. מיכל

מנהל פורום עבודה סוציאלית