שאלה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

19/02/2007 | 16:56 | מאת: דורית

שלום, רציתי לשאול כיצד מחליטים לפנות לטיפול באמנות ולא לטיפול פסיכולוגי רגיל? האם בטיפול באמנות מדברים או שבעיקר עובדים? האם טיפול מהסוג הזה מתאים גם לאנשים וורבליים מאוד, שנוח להם במחיצת המילים ופחות נוח (ואולי קצת מפחיד או מאיים) עם אופני הבעה אחרים? ומה על מטפלת באמנות אחראית לעשות אם המטופל שלה מעדיף לדבר ולא לעבוד..? שאלתי הרבה, סליחה ותודה דורית.

22/02/2007 | 15:31 | מאת: ענת יריב

שלום דורית, זו שאלה טובה כיצד מחליטים לבחור בין שני הטיפולים הללו, אני יכולה רק לספר לך מה טיפול באומנות מציע. הוא מציע שימוש בכלי נוסף, מלבד השפה הוורבלית, המדוברת, לביטוי נפשי. יש שילוב בין הביטוי הלא ורבלי ( האומנות, המוסיקה או התנועה) לבין השפה, על ידי עיבוד וורבלי של התכנים שעלו.הטיפול מתאים לכל אחד, גם לאנשים שנוח להם מאד עם מילים, אם יש בתוכם את הסקרנות לגלות על עצמם דבר מה נוסף...וכמו בכל סוג של טיפול, הפחד והחרדה תמיד מתעוררים בהקשר זה או אחר ועובדים עם זה. גם מטופל שבא לטיפול באומנות ובוחר לדבר, מבחינתי הוא :עובד. (הוא לא "לא עובד, כהגדרתך). צריך לברר יחד איתו על מה הוא עובד (על הפחד והחרדה, הקושי...על הצורך למלא את החדר במלל...? ועוד.. יש סיבה לבחירתו/ה. אני מקווה שזה עונה לך, בברכה, ענת

22/02/2007 | 20:29 | מאת: דורית

מנהל פורום עבודה סוציאלית