ליווי ילד

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

04/12/2006 | 19:08 | מאת: רוני

שלום, אני סטודנטית ובמסגרת פרוייקט פר"ח, אני חונכת ילד בן 12. לפני כן הייתי מורה חיילת של אותו הילד ולכן היום יש בינינו כבר קשר די מבוסס. חשוב לי שהקשר ביננו ימשיך ויתעמק, אך יותר חשוב לי לעזור לו להתמודד עם מספר דברים. הילד, מעולם לא עבר אבחון, אך אני חושבת שיש לו הרבה מהתסמינים של ילד עם לקות למידה. ( למרות שיכול להיות שהם נובעים מבעיות רגשיות ונפשיות). הילד עלה לארץ לפני 3 שנים, ולמרות שהעברית שלו יחסית טובה. הוא לא מסוגל לכתוב לבד משפט בעברית, מכיוון שהוא מפחד מהטעויות שהוא עושה. הוא כותב רק אם יש לו מאיפה להעתיק את המשפט. כמו כן יש לו בעיה חברתית קשה. הוא לא מצליח להשתלב בשיעור או בין החברים. וגבולות וסמכות אינם דברים שהוא מודע אליהם או מתייחס אליהם. בשיחה הוא יכול לדבר המון, בצורה סוציאטיבית, לקפוץ מנושא לנושא, ולא להקשיב לצד השני בכלל. בלימוד באופן פרטני, גם אם הנושא מעניין אותו, הוא מפריע. כי הוא לא מפסיק לדבר על הנושא, ועל כל דבר שהנושא מזכיר לו. בנוסף הדיקציה שלו לא ברורה, קשה להבין אותו במיוחד שהוא מדבר מהר. זו בעיה לא רק בעברית, אלא גם ברוסית באופן כללי, בעיני, הוא ילד אבוד, ללא גבולות, ואני מפחדת שהמצב רק ימשיך וידרדר עם השנים. עד לפני שנה הוא היה במסגרת של פנימית יום, והחל מהשנה הוא כבר לא משתתף בה. אני מרגישה שעכשיו זו ההזדמנות האחרונה שלי לתת לו כלים להתמודד עם העולם, מבחינה לימודית, חברתית ורגשית. כמו שכתבתי לפני כן, אני סטודנטית ורק בשנה הראשונה. ולכן אין לי בכלל ידע מקצועי איך לטפל בו. אני יודעת שאיש מקצוע יכול היה לעזור לו הרבה יותר, אבל בגלל שהמצב כמו שהוא אני אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי. כל עצה לפעילות, עבודה או דבר מה שאני יוכל לעשות איתו כדי לעזור לו, אני אקבל בשמחה. תודה רבה מראש רוני

06/12/2006 | 00:04 | מאת: מיכל דגני

שלום רוני. כל הכבוד על ההשקעה המעורבות ואכפתיות . מאד מפליא שילד שאחרי שלוש שניים בארץ ועדין מתקשה בכתיבה אינו מאובחן. על פניו מתוך התיאור שלך נראה שיש לילד תסמנים של לקוי בלימדה מה שמוסיף לקשיים הרגשיים .לא כתבת על המשפחה של הילד ומכוון שכתבת שהילד "אבוד" עלתה אצלי השאלה האם העליה ארצה גרמה למשפחה שלו "ללכת לאיבוד" ,והילד מגיב לכך. .בכל מקרה נראה שאבחון יעזור למקד ולאבחן את הקשים,הדרכה מיועצת או פסיכולגית בית ספרית יעזרו לך ולו להתמודד עם הקושי הרב עמו הוא מתמודד . בהצלחה מיכל

מנהל פורום עבודה סוציאלית