הפסיכודרמה לאן?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

29/11/2006 | 13:36 | מאת: יעלי

יש לי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ואני שוקלת ללמוד פסיכודרמה בלסלי קולג', ברצוני לשאול את דעתכם - לאן לעניות דעתכם התחום יתפתח? האם יש סיכויי שהוא יהפוך בעתיד הנראה לעין לתחום קונבנציונאלי במערכת בריאות הנפש ובציבור? מה לדעתכם יעלה בגורל הטיפול באומנויות?האם כדאיי להשקיע זמן וכסף בלימודים??

30/11/2006 | 17:35 | מאת: מיכל דגני

הי יעלי. ניתן להרחיב את שאלתך לכל תחום הפסיכותרפיה , בשנים האחרונות בשל הקיצוצים בתקציבים והעברת האחריות הטיפולית ממשרד הבריאות לקופות החולים המערכת הציבורית מתנערת מהאחריות הטיפולית , קופות החולים יטפלו רק באנשים שאובחנו וגם אז ינתן טיפול קצר מועד. , ומכאן ההתלבטות האישית, תהליך ההכשרה הוא ארוך יקר ומתסכל לעמוד אותו רק בפרמטרים כלכלים. מיכל

01/12/2006 | 01:06 | מאת: ענת יריב

יעלי שלום, גורל הטיפול באומנויות אכן לא ברור והוא נמצא בדיונים בועדות הכנסת והממשלה. את יכולה לקבל אינפורמציה יותר עדכנית בארגון המטפלים בהבעה ויצירה = י.ה.ת. יחד עם זאת תוכניות ההכשרה ממשיכות ללמד ולהכשיר מטפלים והשטח מדבר בעד עצמו. ניתן למצוא תחום טיפולי זה בהרבה ממוסדות בריאות הנפש ובמוסודת טיפוליים נוספים שרואים בכלי טיפולי זה חשיבות רבה. ההשקעה היא לא רק כלכלית אלא גם נפשית ולכן עליך להקשיב גם לליבך ולצורך המניע אותך לפנות ללימודים אלו. שיהיה בהצלחה, ענת

מנהל פורום עבודה סוציאלית