ילד בן 4

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

17/06/2006 | 23:01 | מאת: מאיה

שלום רב יש לי ילד בן 4 עוד כמה ימים ולפני חודשיים וחצי נולד לו אח קטן ילד מאוד פיקח עם אוצר מילים גדול ומאוד מפותח בזמן האחרון יש לו התנהגול שנראית בעיננו מצחיקה על תקן משונה ואיננו חידעם איך להתייחס לכך דוגמאות: 1) הילד חוזר על משפטים מהתחלה עד ששומעים אותו כגון" אמא, נכול יש אנשים קטנים ואנשים גדולים" ואם קוטעים אותו אז מתחיל מחדש 2) חובש כובע של בוקרים בצורה שהוא מותח את הזרועות ומעוות את הפרצוף כמו מתוך עצבים עד שהוא מניח אותו כמו צריך 3) מסדר נעליים בסדר מופתי ליד המיטה זוג נעליים לא הרבה ונראה לי גם משונה 4) מייבש את הידיים טוב טוב אחרי שטיפתם התנהגות זו נראיתלי אובססיבית ואני לטא יודעת אם זה משהו שעלינו להתייחס אליו או סתם הרגלים משונים כמו כל ילד או מבוגר הוא מאוד אוהב בוקרים וסוים וזה ממש כבר משגע מתלבש כמוהם בגינס ומגפיים עם אקדח על הצד וכובע בוקרים האם התנהגות זו דורשת תשומת לב מקצועית? בגן נאמר לנו שהוא לא ממש מקשיב לגננות מידי פעם ועושה כל העולה על רוחו אנחנו מנסים לעבוד גם על זה [האם כל זה קשור להולדת האח? שמנו לב שזה רק בחודשים האחרונים לפני כמה שבועות גם היה אומר לי אמא נכון שאני קאובוי אמיץ גיבור וחכם ןחזק משהו כו עשרות פעמים ביום והייתי עונה לו כן תודה רבה כי אני קצת מודאגת

19/06/2006 | 10:58 | מאת: ענת יריב

מאיה שלום, אין ספק שאיבוד ה"בכורה", הוא אירוע לא פשוט ולא קל, עבור כל אחד. יחד עם זאת את מעלה שאלות מאד חשובות,מתמודדת עם תהיות גדולות, ומבחינה ברגישות רבה בשינויים המתרחשים,בתוך סיטואציה קשה,ולא פשוטה גם עבורך, אני מניחה, עת נולד בנך השני. ולכן אני ממליצה לך לפנות לייעוץ, על ידי איש מקצוע טיפולי העוסק בתחום התפתחות הילד/טיפול בילדים ולקבל ממנו הדרכה,הכוונה, אבחון ... בנושא. אני מאמינה שייעוץ כזה יקל על דאגותייך ויתן מענה לשאלותייך. בברכה חמה, ענת יריב

מנהל פורום עבודה סוציאלית