שלום (ותודה!)

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

26/01/2006 | 17:27 | מאת: לימור

אני בוגרת בצלאל ומעונינת לעשות הסבת מקצוע לתחום טיפולי. חשבתי בכיוון של תראפיה באמנות אך איני פוסלת ויתור על תואר שני לטובת תואר ראשון בעבודה סוציאלית. מספר שאלות: 1. מקצועית, מה עדיף. 2. נוצר לי רושם מסוים שעו'ס "נחשב" יותר ממטפל בשיטות תראפיה באמנות. האם יש ביסוס מציאותי לתחושה? 3. והכי חשוב-איפה הכי כדאי ללמוד? המון המון תודה מראש!

27/01/2006 | 17:53 | מאת: טלי וינברגר

לימור שלום רב, לאחרונה יש בעיה עם תעודת מטפל מוסמך מטעם משרד הבריאות בכל הקשור לתחום הטיפול באומנויות. משרד הבריאות לא מנפיק רשיונות עד להסדר חקיקה מסודרת בכל הנוגע לתחום הטיפול בהבעה ויצירה. לעומץ זאץ לעובדים סוציאלים אין שום בעיה, ורשיונם מונפק על ידי משרד הרווחה מזה עשרות שנים. לגבי איזה מהמטפלים "נחשב" יותר, אין לי על כך תשובה חד משמעית. במקומות אשר מעסיקים מטפלים משני התחומים אזי יש הערכה לשני המקצועות.מקצוע הטיפול באומנויות נחשב לחדש יחסית ופחות מוכר, ולכן עדיין אינו מבוסס כמו העבודה הסוציאלית. ייתכן ומכאן נובעת הגישה שהטיפול באומנויות נחשב פחות (במציאות אני לא בטוחה שזה כך). לגבי איפה הכי כדאי ללמוד, זה תלוי בך. טיפול באומנויות ניתן ללמוד במכללות שונות ברחבי הארץ (לימודי תעודה) ובשלוחת לסלי קולג' בנתניה (של מקבלים תואר שני מחו"ל). עבודה סוציאלית ניתן לעשות מסלול הסבה לתואר ראשון בע"ס לאקדמיים שאורך שנתיים. לאחר מכן יש תואר שני עם התמקדות בטיפול באומנות (באונ' ב"ש )( ואפשר לחשוב גם על מסלול כזה, אם כי הוא ארך יותר. בהצלחה. טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית