טיפול באומנות או פסיכולוג?? אודה לתשןבה מהירה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

24/10/2005 | 06:27 | מאת: אסתי

בוקר טוב. בני בן 15 ילד סובל מלקויות למידה עפ"י איבחון. כ"כ דימוי עצמי שלו הכי נמוך שאפשר ובטחון עצמי כמובן שאין. ילד סגור לא שמח לא יוצא מהבית חוץ מלבית הספר. לא חברים לא תנועת ננוער. יציאות יחידות זה עם ההורים בלבד. הוא מרגיש מתוסכל ללא שמחת חיים וכו'. בקיצור מצבו נראה לי כילד דיכאוני. עד לפני זמן מה לא הבנתי שההמצב הא כזה כך שגם אנחנו ההורים לא כל כך תמנכו אלא להיפך. הילד זקוק לעזרה. שאלתי היא האם עדיפה עזרה של פסיכולוג (בעבר הוא סרב אבל עכשיו הוא מוכן לדבר עם כל מי שרק יכול לעזור לו, למרות שלדעתו הפסימית אף אחד כבר לא יוכל לעזור לי...) או עדיף טיפול באומנות. פסיכולוג משוחח אך לא ברורה לי השיטה של ריפוי באומנו אם היא יכולה לעזור במצב זה. ברור מעל לכל שאיפה שהטיפול יהיה יותר יעיל ויותר מהיר לשם עליו ללכת. אודה לתשובתך המהירה

01/11/2005 | 15:56 | מאת: טלי וינברגר

אסתי שלום רב, אין דבר הנקרא "טיפול אינסטנט". מבנים נפשיים שנוצרים במשך שנים, לא יכולים להשתנות במהרה. זמן הוא אלמנט חשוב ביותר בזמן. השאלה היא איזה מבין הטיפולים יהיה אפקטיבי יותר, אך אינני יכולה לענות לך על כך. את מכירה את בנך טוב יותר ועליך לחשוב היכן יהיה לו נוח ונעים יותר: אצל פסיכולוג שאצלו יש צורך לשבת 50 דקות ולדבר, או מאידך לשקוע בעבודה יצירתית ולדבר פחות. שתי האופציות הן טובות ויעילות, השאלה היא עבור מי הן מיועדות. הערה אחרונה, במידה ויש לכם את האפשרות הכלכלית לא הייתי פוסלת טיפול משולב של פסיכולוג וטיפול באומנויות, במקביל. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית