עבודה פרטי

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

08/08/2005 | 14:13 | מאת: השואלת

היי שתי שאלות לי :) 1. סיימתי לימודי עבודה סוציאלית ולמדתי שנתיים את נושא ADHD. אני מעוניינת לעבוד פרטי בבית. האם מותר לבעלי תואר ראשון עבודה סוציאלית לתת ייעוץ פרטני בבית ? איך זה הולך מבחינת החוק ומבחינת הנוהל? 2.שאלה לגבי לימודי פסיכותרפיה- מה זה אומר? קצת פרטים. כמה שנות לימוד? מקומות מומלצים? מה ההבדל באמת בין זה לפסיכולוגיה קלינית? האם מי שלמד פסיכותרפיה רשאי לקבל פרטני? אשמח לשמוע גם כמה טיפים. תודה

09/08/2005 | 22:42 | מאת: טלי וינברגר

שלום רב, בשל העדר חוק פסיכותרפיה כיום יש מצב בו כל אחד, אפילו ללא תואר, יכול לפתוח קליניקה לטיפול (החל מטיפול בעזרת צמחים, ואפילו טיפול בעזרת גפרורים). קל וחומר עובדים סוציאליים. בכל מקרה כדאי לך לעיין בחוק העובדים הסוציאליים (תוכלי לקבלו באיגוד) כדי להבין את כל המשמעויות. לגבי פסיכותרפיה אלו לימודים שניתן ללמוד לאחר סיום התואר השני. לימודים אלו אורכים 3 שנים, והמסיימים מקבלים תעודת פסיכותרפיסט מסמך. בשבת האחרונה היתה על הנושא כתבה גדולה בעיתון ידיעות אחרונות. נסי להשיג את הכתבה, ותקבלי את תמצית הדברים בצורה נהדרת... בהצלחה. טלי

14/12/2005 | 03:54 | מאת: ניקי

מזדהה עם השואלת. אני למדתי ע"ס ואח"כ 4 שנים: דרמה תרפיה ותרפיה באמנות. גם עבדתי שנתיים. אבל תעודת הכרה?.... אין! בגלל משרד הבריאות. מאד מרגיז, אך..לא מונע ממני לעבוד פרטי. מה ה"שואלת" עשתה? מוזמנת לפנות לי במייל, אם בא לך. ביחוד אם ידוע לך מה "המלצות, האיגוד לע"ס! תודה, ניקי.

מנהל פורום עבודה סוציאלית