קנאה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

25/05/2005 | 21:50 | מאת: שירז

שלום, אני בת 25, אני יוצאת עם מישהו כבר 8 שנים!! (כן, זו האמת..).אני אוהבת אותו והוא אותי ויש לנו קשר מדהים.אבל אנחנו לא מתחתנים... מדברים על זה, הוא אומר שהוא רוצה אבל לא מציע לי.. זה נשאר בגדר דיבורים.. חברות שלי כבר החלו להתחתן ואני מוצאת את עצמי מקנאת בכל אחת שמספרת לי שהיא מתחתנת.אני מרגישה שזה לא הוגן ושלי מגיע יותר... אני יודעת שאולי זה נשמע קטנוני , אבל ככה אני מרגישה.. היו לנו בעיות בשנתיים האחרונות, קרתה לי טרגדיה במשפחה והדבר השפיע עלי מאוד, הפך אותי למדוכאת וחרדה ואפילו קצת היפוכונדרית.. זה השפיע על הקשר כי אני הייתי די מרוכזת בעצמי ובכאב שלי ובאובדן..הוא אפילו אומר שהוא רצה להציע לי אבל בגלל איך שהייתי, הוא הרגיש שזה לא מתאים.. אחרי הטרגדיה (אבא שלי נפטר בפתאומיות), כמה חודשים אחרי עברנו לגור ביחד כי הייתי חייבת לברוח מהבית.. היה לי מאוד קשה להיות שם- וכשנה אחרי שגרנו ביחד, החלו כל הבעיות והחרדות שלי- אז הוא אומר שהוא לא רצה שנתחתן כי הוא פחד שזו לא תהיה עוד בריחה למשהו... אני רוצה להתחתן ואני מקנאה וכועסת שהחיים שלי נהרסו בגלל האובדן, ולא מספיק קשה לי, אז הוא גם לא מתחתן איתי בגלל זה... אני צריכה עיצה ועזרה- האם הוא צודק? ואולי אני? נמאס לי לקנא בכולם ולשמוח בשביל אחרים- רוצה לשמוח בשבילי ולהיות מאושרת, זה לא מגיע לי? אשמח לכל עזרה. תודה.

27/06/2005 | 17:55 | מאת: טלי וינברגר

שירז יקרה, קראתי את מכתבך שוב ושוב ושוב. אני קוראת במכתב שלך המון סבל וכאב. נראה כי קיימת בעיה כלשהי בינך לבין בן הזוג. ייתכן והדבר נובע מחרדות או איזושהי סיבה אחר. אני ממליצה לך בחום שתיפנו יחד ליעוץ זוגי. זה מקובל מאד היום במיסוד יחסים לפני החתונה על מנת שהבחירה בחתונה תהיה מודעת ורצויה. במידה וחברך אינו מסכים, עדיין אני מציעה לך לפנות לטיפול פסיכותרפויטי ולו רק לצורך עיבוד האובדן שלך והבנת התהליכים שלך היום וכיצד את יכולה להמשיך הלאה. בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית