תראפיה באומנות לילדים עם קשיי למידה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

14/04/2005 | 22:36 | מאת: דנה

כיצד תראפיה באומנות עוזרת לילדים קשיי למידה? תודה, דנה

20/04/2005 | 11:01 | מאת: טלי וינברגר

דנה שלום רב, תרפיה באומנויות הינה כלי טיפולי שאינו מתמקד רק במילה המדוברת אלא גם עושה שימוש בטכניקות נוספות של חומר, צבע, ועבודה עם הגוף (הציור, הנגיעה בחומרים השונים וכו'). ילדים עם קשיי למידה לעיתים "מנכסים" לעצמם בעיות שהסביבה מקטלגת אותם כבעייתים ואז אותה הבעיה הולכת איתם לכל מקום. ברגע שאנו שוברים את המסגרת הרגילה של מילים ועוברים למקום אחר, שבו המילים מקבלות מקום מופחת או אז עשוים להיפתח בתוך המקומות הקשים אותם דברים שלא מוצאים את ביטויים בדרך המילולית הרגילה. זה נכון לגבי כל סוגי המטופלים ועם ילדים בעלי הפרעות קשב ולמידה בפרט. בברכה, טלי

08/05/2005 | 23:20 | מאת: רותי

לדנה וכל מי שמתענין.תרפיה באמנות הנה כלי יעיל ביותרלטיפול בילדים ומבוגרים ץהתרפיה בהגדרה הנה טיפול לא וורבלי (להבדיל מפסיכותרפיה שמתמקדת בטיפול מילולי).השימוש בחומרים שונים וכלים (לדוג' מכחולים)עוקף התנגדויות וקשיים .ניתן לטפל במגוון קשיים ובעיות כמו קשיים מוטוריים ,קשיים קוגניטיבים,פעולת השרבוט מתחילה אצל ילדים לפני הקריאה והכתיבה אך אנחנו חייבים לעבור את השלב הזה כהכנה ליכולת ההתפתחות הקוגניטיבית.באמצעות הטיפול שמוגדר כטיפול בהבעה ויצירה הציור אינו חייב להיות מושלם מדויק או יפה,מזהים כוחות או קשיים,המטפל מכיל אמפתי ותומך וכן יש שיפור במהלך הטיפול בדמוי העצמי והבטחון.ניסיתי להסביר לך בקצרה אך אם את מעונינת ביותר פרטים פני אלי במסר,אני מומחית בטיפול משולב נוירוקוגניטיבי ורגשי לדוגמה בבעיות קשב ריכוז וזכרון.בברכה רותי

19/11/2007 | 13:05 | מאת: גילי

היכן ניתן לילמוד מקצוע כזה ?

מנהל פורום עבודה סוציאלית