מסגרת לנערה בת 18

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

07/03/2005 | 21:24 | מאת: תמר

שלום רב! אחותי בת ה-18 עברה 2 התקפים פסיכוטים (מאניה), ומטופלת בתרופות פסיכיאטריות. היא לומדת שנה אחרונה בבי"ס מיוחד גם בשל בעיות למידה. אנחנו מחפשים מסגרת שתוכל לקדם אתוה לקראת עצמאות, שתהיה גם מסגרת חברתית (עם נערים ונערות בני גילה) ושתכלול גם עבודה בשעות היום. האם את מכירה משהו כזה? למי עלי לפנות? תודה רבה מראש.

07/03/2005 | 23:43 | מאת: סטודנטית

שלום רב, במסגרת כפר הנוער 'אונים' בכפר סבא, פועל מערך דיור שנקרא 'שקד'. המערך מפעיל הוסטל ומס' דירות, ברמות עצמאות שונות. אני לא מכירה את המסגרת מאד מקרוב אבל נשמע לי ששוה לכם לפנות אליהם. תנסו למצוא את המס' ב144, כפר נוער 'אונים' כפר סבא. (מערך הדיור הוא לבוגרים -18 ומעלה). אם בכל זאת לא תצליחו תכתבי לי לאימייל הזה. בהצלחה רבה!

03/04/2005 | 17:46 | מאת: טלי וינברגר

תמר שלום רב, יש הרבה מאד מסגרות שיכולות להתאים לאחותך לפי הפרטים שנתת אודותיה. מקומות אלו נקראים הוסטלים, והם פזורים ברחבי הארץ, וכן גם דירות לווין/ דיור מוגן. כל אלו פועלים תחת עמותות ומפעילים פרטיים בחסות משרד הבריאות. לצורך כך יש לפנות לביטוח הלאומי, ולבקש להכין את סל השיקום עבור אחותך (אם היא אינה נחשבת נכה בביטוח לאומי הדבר יקשה עליכם), ובו לכלול גם שיקום בהוסטל או דיור מוגן. פקידת המוסד לביטוח לאומי תוכל להנחות אתכם בכל התהליכים הפרוצדורליים, וכן גם לקשר אתכם למקומות ספציפיים. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית