פחד מעכברים לילדה בת 3

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

04/02/2005 | 18:26 | מאת: יצחק

שלום יש לי ילדה בת שלוש.לאחרונה החלה לפתח פחד מעכברים.אין סיבה חיצונית לפחד.יש לציין שלאחרונה היא התקררה ופיתחה דלקת בדרכי השתן אשר מפריעה את מנוחתה(מתאפקת ולעיתים אינה עוצרת מבעד לשחרור השתן כיון שכואב לה) לפני כשנה נולדה לה אחות.אלו הנתונים ונראה שהיא מקבלת אותה בעזרת הכנה טובה ללא ארועים משמעותיים. השאלה-כיצד ניתן לטפל בפחד מעכברים ..עצות מעשיות ומהו המקור שיתכן לפחד הזה? תודה

06/02/2005 | 13:53 | מאת: טלי וינברגר

יצחק שלום רב, להערכתי דבר ראשון יש לבדוק עם הגננת של הילדה או המטפלת העיקרית שלה במהלך היום אם היה איזשהו שיח אודות עכברים. אם לא נמצא שום מקור לכך ייתכן ומדובר בפחד הדומה לפחד מ"מכשפות" או "חיית החושך", ויש להתייחס לכך בהתאם, כלומר עם אמפטיה והבנה למצוקתה של הילדה. במידה ואתם מודאגים תמיד ניתן לדבר עם הפסיכולוג של הגן, במידה והילדה מצויה בגן בפיקוח של משרד החינוך. בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית