לימודי הנחיית קבוצות.. ולימודים בכלל

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

05/01/2005 | 23:41 | מאת: גלי

הי טלי, אני סטודנטית לעבודה סוציאלית במסלול הסבה, שרוצה לעבוד בסופו של דבר בטיפול זוגי-משפחתי. מאוד מעניינת אותי עבודה פרטנית, אבל אני גם טיפוס דינמי, וחשבתי לצד העבודה הפרטנית גם על הנחיית קבוצות: ביררתי בסמינר הקיבוצים ומסתבר שיש להם מסלול של 3 שנים ללימודי הנחיית קבוצות- הורות ומשפחה. אני פונה אלייך להתייעצות אם את מכירה את המסלול הזה, ומה דעתך על לימודים כאלו (יש לי אפשרות לשלב את זה במקביל ללימודי התואר הראשון בעבודה סוציאלית). כיון שהדרך היא ארוכה ביותר: תואר ראשון, תואר שני, לימודי פסיכותרפיה, לימודי טיפול זוגי של האגודה הישראלית לטיפול זוגי, אני מאוד מבולבלת ורוצה ללמוד את מה שאני צריכה, כי גם ככה הדרך עוד ארוכה. האם לדעתך, בהתחשב בכך שאני רוצה לעבוד עם קבוצות, כדאי לי ללמוד את המסלול הזה? או שבתואר שני לומדים את זה בכל מקרה?האם תואר שני ולימודי פסיכותרפיה הם הכרחיים לטיפול פרטני? (אני מכירה מישהי שלומדת פסיכותרפיה ללא תואר שני, אלא אחרי ניסיון של כמה שנים, ויש כאלו שאומרים שלימודי הפסיכותרפיה פחות נחוצים).... האם את מכירה את המסלול של הנחיית קבוצות בסמינר הקיבוצים ומה דעתך? אשמח אם תעשי לי סדר בדברים.. גלי

02/02/2005 | 18:10 | מאת: טלי וינברגר

גלי שלום רב, אינני מכירה את המסלול של סמינר הקיבוצים ועליך לברר במשרד החינוך שהתוכנית שלהם מוכרת וכך גם התעודה שלהם. במידה והתעודה מוכרת זה דווקא יכול להיות שילוב נהדר ולצאת תוך 3 שנים עם שתי תעודות: עו"ס ומטפל קבוצתי. זה יכול להוות עבורך ערך מוסף כשתחפשי עבודה. בתואר שני לא לומדים את זה "בכל מקרה", ולצורך הטיפול הפרטני למעשה אין הכרח היום לשום תעודה שהיא בשל היעדר חוק פסיכותרפיה. ההמלצה היא לעשות את התואר הקליני ובית הספר לפסיכותרפיה על מנת לבסס את הידע והיכולת לטפל באופן פרטני. בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית