יעוץ לגבי מקום לטיפול

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

21/12/2004 | 11:03 | מאת: סמדר

שלום! אחותי נמצאת כרגע במשבר שנמשך כבר חודשיים. היא בת 29 וזו הפעם השלישית שזה קורה לה. בעקבות גורמים מלחיצים כמו החתונה שלי, כמו סדנת אמ איי, היא נכנסת לחרדה גדולה, ומתפרקת. זה לא מלווה בשמיעת קולות או ראייה. את הפעם הראשונה היא עברה לבד בפעם השנייה נעזרה בפסיכיאטרית ועכשיו היא הופנתה על ידי פסיכולוגית שלה לאשפוז יום בבית חולים. אחותי מאד לא מרוצה מהמקום ומרגישה שהוא לא מספיק מכיל ומחזיק אותה. אני תרפיסטית באומנות ועבדתי בעבר בבית חולים במחלקת אשפוז יום. הייתי במקום שאחותי מטופלת, השתתפתי בישיבה עם הצוות ובאמת התרשמתי שהם לא מספיק מכילים וטיפוליים. בישיבה המנהל שהוא גם פסיכיאטר אף צעק ודיבר בצורה מאד בוטה אליה וגם אליי. בעקבות זאת ניסיתי לברר בשלוותא לגבי אשפוז היום שלהם וענו לי שבגלל שהי אלתושבת תל אביב היא לא רשאית להגיע לשם. יש לי שלוש שאלות: לאיזה מקומות היא כן יכולה להגיע ולקבל טיפול? והאם העובדה שהיא חברת קופת חולים מאוחדת צריכה למנוע ממנה לקבל שירות במרכזים מסויימים? בנוסף, האם ייתכן שמדובר בסכיזופרניה? אודה על התייחסות מהירה, תודה

05/01/2005 | 10:17 | מאת: טלי וינברגר

סמדר שלום רב, לגבי עניין השירותים, ופריסתם במסגרת השירות הציבורי של קופת חולים אינני יכולה לסייע לך, אלא עליך לפנות ישירות לקופת החולים של אחותך. לגבי ההתייחסות עליה את מדברת ניתן לנסות לפנות לנציב תלונות הציבור בבית החולים שבו היא שוהה במסגרת אישפוז יום ולראות מה ניתן לשפר בתחום זה. במידה ואינכם מרוצים מהטיפול, ייתכן וניתן לשלב את אחותך במסגרות טיפוליות אחרות, כגון: הוסטל שיקומי, מרפאה לבריאות הנפש המקומית ועוד. להערכתי אולי כדאי להתייעץ עם עובדת סוציאלית מהתחנה לבריאות הנפש המקומית או מאידך עם הפסיכיאטרית המטפלת בה כעת, ולבדוק מה האופציות הקיימות פרט לאישפוז היום באבארבאנל. איחולי בריאות, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית