טיפול באומנות או עבודה סוציאלית

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

24/10/2004 | 07:56 | מאת: אורלי

שלום שמי אורלי בת 30 ובעלת תואר בחינוך מיוחד. מכיוון שאני רוצה ללמוד מקצוע טיפולי חשבתי על שתי אפשרויות- תואר ראשון מחודש בעבודה סוציאלית (תואר עם הרבה אפשרויות עבודה אחר כך), או טיפול באומנויות ב-2007 כשהתוכנית תהפוך ל-M.A(יותר נמשכת לכיוון האומנות אך מקצוע בעייתי יותר במציאת עבודה). אשמח לשמוע את המלצתכם, בנוסף עוד שאלה- האם על פי תוכנית הלימודים המוצעת היום בלימודי תראפיה באומנות (אשר אינה עמוקה לעניות דעתי) ניתן לטפל באחרים אחר כך? תודה

26/10/2004 | 14:15 | מאת: ענבר

לדעתי טיפול באומנות תופס תאוצה, נכון שב-2007 יהיו שינויים אך השינויים בתחום זה מתרחשים כעת בכל העולם (כמו אנגליה). כמובן שיהיה ניתן לטפל בתום הלימודים (בכל 3 השנים במהלך הלימודים משובצים להתמחויות ע"מ לצבור ניסיון)

28/10/2004 | 10:19 | מאת: טלי וינברגר

אורלי שלום רב, אינני יודעת על ההתפתחויות הצפויות ב 2007, וכפי הידוע לי כבר שנם שיש שמועות על "התפתחויות צפויות" שטרם הגיעו לכלל מימוש. מקצוע התרפיה באומנויות הוא מרתק ומעניין, אך כפי שכתבת גם אני חושבת כמוך, שהלימודים כיום אינם מעמיקים דיים במרבית המקומות. לעומת זאת, מקצוע הע"ס, הינו מקצוע ותיק ובעל הכרה פרופסיונלית, ולכך יש ביטוי ללא ספק מבחינת מקומות עבודה, וכן הכרה מקצועית רישמית באנשי המקצוע מתחום זה. שיהיה לך בהצלחה בכל שתחליטי, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית